StoryEditor

SVJETSKA PUTNICA Patricia Lacković o iskustvu posjeta više od 60 zemalja

Tridesetak okupljenih slušatelja u dvorani FER-a moglo je čuti brojne savjete za lakše snalaženje u putovanju svijetom

Autor:
David Milošević
01/05/2024 u 15:18 h
18325
GLOBAL

Mlada i neumorna poduzetnica Patricia Lacković putuje, organizira izlete, piše i objavljuje priče svojih putovanja na internetu. Pokrenula je i samostalni obrt "Putuj s lakoćom" u sklopu kojeg nudi razne oblike pomoći svima zainteresiranima za putovanja. Često na tu temu drži i predavanja uživo, a posljednje od njih bilo je ovog ponedjeljka na FER-u, ostvareno u suradnji s udrugom eSTUDENT, čija je bivša članica.

Idealne lokacije su nam u susjedstvu

Zašto je zabavno putovati sam? Kako se u svakom trenutku orijentirati na izletu? U kojim zemljama je teško, a opet moguće legalno nabaviti alkohol? Patricia je u dvosatnom razgovoru sa studentima dala odgovore na ta i još mnoga druga pitanja znatiželjne publike. Osvrnula se kroz angedote i isticanje dobrih i loših strana na dio zemalja koje je posjetila, poput Nepala, Kolumbije, Kine i mnogih drugih.

"Za vidjeti nešto novo i uzbudljivo ne treba nužno ići na drugi kraj svijeta. Mislim da su za manje iskusne putnike idealna mjesta u našoj blizini, Malta, Albanija, BiH, koje nude hrpu zanimljivosti, nisu skupi letovi, a pomažu ljudima da steknu samopouzdanje i kasnije se odluče na veće razdaljine", govori Lacković.

"Budući da smo poznanici dogovorili smo se s Patricijom za današnje predavanje, što nam je već drugi put da ovako surađujemo. Također smo uvidjeli veliki interes studenata za putovanja tako da da smo znali da će projekt ispasti uspješno", objašnjava podpredsjednica eSTUDENT-a Tena Đuretek.

Vezani članci
17. svibanj 2024 08:48