StoryEditor

BOKS I nepravedne odluke sudaca mogu biti motivacija za napredak i pobjedu

Klub je, uz osiguranu hranu za sportaše, iznad dvorane uredio i dva stana kako bi boksači koji nisu iz Sesveta imali smještaj
Autor:
Global.
11/09/2017 u 16:45 h

Boks je uveden kao olimpijski sport na 23. olimpijskim igrama 688. godine prije Krista, a prvi olimpijski pobjednik bio je Onomastos Smyrnaios. Za razliku od samih početaka ova boksačka priča počinje ne tako davnog 10. travnja 2008. godine kada je Jure Krstanović osnovao Boksački klub Sesvete. Na istoku grada Zagreba, sesvetski klub je u samo devet godina postao mjesto na kojem treniraju neke od najvećih mladih nada boksačkog sporta u državi.

Nakon regionalnih natjecanja u ostalim sportovima, ove je sezone počela i Regionalna boksačka liga. Prigodu da odmjere snage sa suparnicima dobili su boksači iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i BiH. Nakon osvojene Srednjoeuropske boksačke lige, jedini hrvatski predstavnik u regionalnoj ligi upravo je Boksački klub Sesvete. Jedan od boksača u klubu bivši je prvak Hrvatske Dino Martinović (19) iz Vukovara. Dino uz dva treninga na dan polazi školu za masera na učilištu Arimed i kaže da slobodnog vremena za društvo i izlaske jednostavno nema.

Ujutro treniram, popodne masiram, navečer opet treniram, potpuna karantena, kaže Dino Martinović

"Nakon jutarnjeg treninga slobodno vrijeme koristim za masiranje, zatim se vraćam na večernji trening i nakon toga spavanje, potpuna karantena", navodi Dino i dodaje kako su mu trenutačno najveća motivacija nepravedne odluke sudaca zbog kojih je izgubio posljednjih nekoliko mečeva.

"Glavni cilj za koji se pripremam je seniorsko prvenstvo Hrvatske, a tu su još i mečevi regionalne i hrvatske lige, u klubu od mene imaju velika očekivanja i nadam se da ću ih uskoro ispuniti", poručuje Dino. Klub je, uz osiguranu hranu za sportaše, iznad dvorane uredio i dva stana kako bi boksači koji nisu iz Zagreba imali smještaj. Osim Martinovića, u tim stanovima žive braća Luka i Marko Prtljačić iz Osijeka te 16-godišnji Josip Biletić, juniorski prvak Europe. Za odlične rezultate boksača u BK-u Sesvete, prije svega zaslužni su treneri Stipica Brekalo, Tomislav Šoljić i Vladimir Arlović.

Foto: Privatna arhiva

"Klub ima odlično opremljenu dvoranu s tri ringa, teretanom, saunom i muškim i ženskim svlačionicama, sve što je boksačima potrebno", navodi Tomislav Šoljić, jedan od trenera koji vodi hrvatske boksače u regionalnoj ligi.

"Imamo velika očekivanja u regionalnoj ligi, mislim da trenutačno imamo najkvalitetniju momčad, a ovo je sjajna prigoda da boksači vide gdje su i kako stoje protiv odlične konkurencije u regiji", tvrdi Šoljić. Spomenimo da je Boksački klub Sesvete u prvom kolu regionalne lige uvjerljivo nadboksao domaćina BK Slaviju iz Banje Luke ukupnim rezultatom 12:4.

24. travanj 2024 05:47