StoryEditor

HRVATSKI KUP Dinamo deklasirao slabašnu Goricu i plasirao se u polufinale

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka

29/02/2024 u 10:55 h
<p>Stadion Maksimir</p>
Stadion MaksimirMIHAEL FARKAš/GLOBAL

Nogometaši zagrebačkog Dinama upisali su pobjedu nad Goricom rezultatom 4:0 u četvrtfinalnom susretu SuperSport Hrvatskog kupa. Ovim trijumfom prošli su u polufinale natjecanja i tako ušli među četiri najbolje momčadi u državi.

U svakom poluvremenu postigli su dva pogotka; za vodstvo je poentirao Gabriel Vidović u devetoj minuti da bi u 26. Fran Brodić udvostručio prednost. S bijele točke je na 3:0 u 56. minuti povisio Sandro Kulenović, a "točku na i" postavio Luka Vrbančić u 83. minuti.

Bila je ovo izvedba koja je zadovoljila trenera Modrih Sergeja Jakirovića, koji je na press konferenciji izjavio da je sretan što je mreža ostala netaknuta. Istaknuo je zadovoljstvo doprinosom igrača koji su na prijelazu iz juniora u seniore. 

"Dečki zaslužuju sve čestitke, sjajno su odigrali, s mnogo trke, ideje, vica i kreacije. Zadovoljan sam što nam je i mreža ostala nedirnuta. Posebno mi je drago što su dobro reagirali dečki iz naše škole, debitirao je Ivan Cvetko, a Vrbančić je postigao pogodak", kazao je u razgovoru s novinarima nakon utakmice.

Dinamo se ovom pobjedom pridružio Lokomotivi, Rijeci i Hajduku u polufinalu Kupa, a ždrijeb polufinalnih parova održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka.

Rezultati četvrtfinalnih ogleda SuperSport Hrvatskog kupa

Lokomotiva - Osijek 1:0 (Mudražija 51.)

Hajduk - Varaždin 5:0 (Diallo 42., Krovinović 45+3., Kleinheisler 64., Elez 67., Livaja 72. - 11m)

Rudeš - Rijeka 0:1 (Galešić 79.)

Dinamo - Gorica 4:0 (Vidović 9., Brodić 26., Kulenović 56. - 11m, Vrbančić 83.)

 

Vezani članci
28. travanj 2024 15:16