StoryEditor

IGRE, SMIJEH, POBJEDE Festival društvenih igara za sve generacije

Festival društvenih igara, i to njegovo drugo izdanje, održat će se u subotu i nedjelju, 23. i 24. ožujka 2024. godine

Autor:
Ana Vrbanek
20/03/2024 u 20:00 h
18213
PIXABAY

Pred nama je bogat vikend kvizova, radionica, predavanja, razmjena i igranja igara u kojima mogu sudjelovati djeca, mladi i odrasli, gameri entuzijasti i profesionalci. Dvodnevna manifestacija namijenjena svim uzrastima, održat će se na dvije lokacije i to s dva cilja. U Centru za kulturu Trešnjevka od 10 do 14 sati dominirat će edukativni programi i igraonice za djecu, roditelje i obitelji, dok je iskusnima, amaterima i profesionalcima gamerima svih dobnih skupina osiguran kasniji program u kafiću Crni Mačak od 16 sati, koji vodi organizacija Terrible Creations.

Važnost društvenih igara u odgoju djece

"Od jutra do mraka ćemo se igrati, učiti o ulozi društvenih i logičkih igara za odgoj djece i razvoj zdravog obiteljskog i društvenog života, uroniti u magične svjetove društvenih igara, družiti se i tulumariti na after partyjima!", poručuju iz CeKaTea.

Ulaz na sve programe je besplatan i svi su dobrodošli. Program se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo. Svrha cijelog događaja je spojiti zabavu s učenjem.

Zagreb - epicentar dinamične društvene igračke scene

CeKaTe podsjeća kako je 2023., prve godine održavanja festivala, ukupno 518 osoba sudjelovalo u 18 predavanja i radionica. Održala su se i dva kviza znanja te deset igraonica za sve uzraste i razine predznanja. Također je osigurano i stručno gostovanje iz Mađarske koje je učinilo prvi FDI međunarodnim. Broj sudionika je i ove godine ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti na službenoj stranici festivala.

Dugoročni cilj festivala je potaknuti djecu i mlade na sudjelovanje u svijetu društvenih igara, ali i umrežiti zaljubljenike u društvene igre s drugim sličnim organizacijama i zajednicama u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Time se želi postaviti Zagreb kao epicentar dinamične društvene igračke scene.

Vezani članci
27. travanj 2024 14:20