StoryEditor

POČETAK NOVE SEZONE Verstappen projurio Bahreinom, na postolje se popeo i legendarni Španjolac

Vestappenu je ovo 36. pobjeda u karijeri, a Alonsu je ovo 99. put na postolju

06/03/2023 u 14:00 h
14875
UNSPLASH

Aktualni i dvostruki prvak Formule 1, Max Verstappen osvojio je prvu utrku nove sezone na Velikoj nagradi Bahreina. Sa startnom pozicijom broj jedan vrlo brzo je ostvario dominantnu i veliku prednost od čak 10 sekundi nad ostalim vozačima i kolegom iz momčadi Red Bulla, Sergiom Perezom, piše HINA.

Uz Verstappena na postolju, na drugome mjestu pridružio mu se njegov momčadski kolega, a trofej za treće mjesto podigao je Španjolac Fernando Alonso, koji od ove sezone predstavlja boje Aston Martina. Vestappenu je ovo 36. pobjeda u karijeri, a Alonsu je ovo 99. put na postolju.

Sreća je na samom startu pomazila Alonsa kada ga se njegov momčadski kolega, Lance Stroll, umalo zabio u stražnji kraj njegovog bolida, no na sreću po obojicu mogli su mirno nastaviti utrku. Stroll je na kraju završio kao šesti ispred drugog vozača Mercedesa Georgea Russella, stoji na službenoj stranici Formule 1.

Veliki konkurenti momčadi Red Bulla prošle sezone bio je Ferarri, koji ovu sezonu nije započeo na najbolji način. Charlesu Leclercu u 41. krugu otkazao je motor te je morao odustati od utrke. Drugi vozač, Carlos Sainz Junior utrku je završio na četvrtom mjestu ne dozovlivši sedmerostrukom prvaku i vozaču Mercedesa Lewisu Hamiltonu da ga prestigne. Manje sreće imao je s Alonsom koji ga pred sam kraj utrke pretiće te tako Sainz i Ferarri na prvoj ovosezonskoj utrci ostaju bez postolja.

Red Bull je tako nastavio dominaciju koju su imali prošle sezone s maksimalnih 43 bodova. Iza njih nalazi se momčad Aston Martina koja već sada ima skoro pola (23) osvojenih bodova kao i u cijeloj prošloj sezoni (55). Iduća utrka na rasporedu je za dva tjedna u Saudijskoj Arabiji.

Vezani članci
20. svibanj 2024 13:26