Foto: Privatna arhiva

Dva potresa magnitude 5.5 i 5.0 koji su 22. ožujka potresli šire zagrebačko područje uzrokovali su materijalnu štetu brojnim obiteljima, pa tako i obitelji Lončarić, koju je ovaj potres ostavio bez krova nad glavom.

Riječ je o novopečenoj obitelji s jednogodišnjim djetetom, koja je prošle godine digla kredit za uređenje stana kako bi imali gdje podići dijete. S njima u kući, u koju su ulagale tri generacije, žive i roditelji te brat 23-godišnje Maje, koja jedina trenutno radi i to kao medicinska sestra. Već tešku ekonomsku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa sada je dodatno pogoršao potres koji je uništio njihov dom.

Foto: Privatna arhiva

“Nema zida koji nije popucao, nema pločice koja nije razbijena, ormari, kuhinja, sve je na podu. Izvan kuće svi zidovi popucali, svaka se etaža kuće ocrtava, temelji popucali, dimnjak se odvojio od kuće, cijela kuća, doslovno cijela kuća visi na lijevu stranu”, rekla nam je potresena Maja.

Foto: Privatna arhiva

Nakon što se situacija smirila, na teren je došao statičar i utvrdio kako je kuća neupotrebljiva te da je potrebno rušenje i ponovna gradnja. Na svu sreću, ova se šesteročlana obitelj smjestila kod rodbine koja živi nedaleko od njihove kuće u Čučerju.

“Duša nas boli, nemamo snage više o tome niti razgovarati. Pa to je naš dom, naše uspomene”, kazala je Maja. Mlada obitelj zahvaljuje svima koji joj mogu pomoći.