Foto: Filip Baburak

Brucošijada Pravnog fakulteta omogućila je novim studentima da uđu u akademski svijet donirajući novac potrebitima. Studentica Lucija, koja je upisala prvu godinu na Pravnom fakultetu, za inicijativu svog fakulteta u doniranju novca od prodaje ulaznica karata za brucošijadu, koje su stajale 30 kuna, pročitala je na njihovoj stranici na Facebooku. Govori da je zadovoljna jer se tako od samog početka studentima pruža želja za suradnjom, a da se ne misli isključivo na profit.

“Ovako nam već sad upućuju na važnost udruga te našeg sudjelovanja u njima”, zaključuje Lucija. Da su studenti otvorenog srca i uvijek spremni pomoći dokazuju i druge brucošijade fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koje novac od prodanih ulaznica doniraju u humanitarne svrhe. Brucošijadu Pravnog fakulteta organizirali su studenti iz udruga Alimenta, Animalex, ELSA, Pravnik, Športske udruga studenata PFZG-a, pjevačkog zbora Capella Juris, predstavnici portala Faksomat, Studentski pravobranitelj PFZG-a i Studentski zbor PFZG-a. U ime organizatora, suosnivač Faksomata, prvog modernog portala za studente, s više od 6000 registriranih studenata Prava na kojem su materijali za učenje i ostale informacije Filip Baburak zahvalio se brucošima koji su velikog srca ušli u svoj akademski život donirajući novac potrebitima.

Namirnice će se prikupljati u prostorijama Udruge Pravnik u zgradi Pravnog fakulteta

“Prodano je 214 ulaznica, a ukupni iznos donacije je 6420 kuna, te je donirano udruzi Pravnik za njegovu akciju ‘Pravnikovo srce’ i udruzi za pravnu zaštitu životinja ANIMALEX za potrebe zaštite ugroženih životinja”, kaže Filip.

Humanitarna akcija Pravnikovo srce i ove godine sredinom prosinca okupit će na inicijativu studenata iz udruge Pravnik sve voljne darivanja i tako kupnjom namirnica uljepšati blagdane nekoliko socijalno ugroženih obitelji iz Zagreba i okolice. Udruga Animalex ove je godine imala pune ruke posla. Surađujući s građanima i udrugama za zaštitu životinja, ostvarili su veliko postignuće. U Saboru je početkom listopada izglasan zakon o zabrani ubijanja životinja u skloništima.

Pikupljene donacije idu i za pomoć napuštenim životinjama. Predsjednik Udruge Mario Jerak rekao je da ove godine želi akciju proširiti i na druge fakultete. Namirnice će se prikupljati u prostorijama Udruge Pravnik u zgradi Pravnog fakulteta.