Foto: Borna Filić/PIXSELL

Više se ne bismo trebali čuditi, ali gradnja nove žičare na Medvednici i nakon desetljeća opet se pokazala kao još jedno predizborno obećanje koje su glasači “progutali” i upitno je hoće li novu žičaru ikad vidjeti. Kao što je već postala tradicija, Zagrepčani su i tijekom ovogodišnjih lokalnih izbora slušali o obnovi sljemenske žičare, počeli su iz Grada i pompozno najavljivati neke radove, da bi se nekoliko mjeseci poslije priča stišala.

Ništa od EU-ovih fondova

Gradonačelnik Milan Bandić tijekom izbora najavljivao je završetak radova za iduću godinu, no sad je priča promijenjena pa kaže da se žičarom nećemo voziti do sredine 2019. godine. Razlog za to je, navodi gradonačelnik, izmjena Urbanističkog plana uređenja (UPU) “Vršne zone” za produžetak zadnje stanice do Vidikovca i garaže za strojeve. Ono što je indikativno, nedavnim rebalansom proračuna 50 miljuna kuna namijenjenih za žičaru smanjeno je na samo pet milijuna. O svemu tome smo upitali Grad nekoliko puta, ali odgovor nismo dobili. Takvim razvojem događaja nezadovoljni su prije svega građani koji su, kako se čini, počeli gubiti strpljenje za obećanja.

Godinama se govori o gradnji, ali poslije izbora uvijek sve ‘utihne’

“Bandić izvodi ove štoseve već 16 godina, ko da smo mi tak glup i naivan narod. Eventualno će Sljeme totalno očistiti, napraviti klizište i potresno područje. Nećemo imati zraka. Nevjerojatno. To je taj kapitalizam. Vlasti dopuštaju sječu, a ništa ne pošumljavaju. Ništa nisu napravili. Obećao je tunel do Bistre, da će napraviti sve to. A sve je to užas kakve mi imamo političare”, rekla je Duška Bilić koja redovno odlazi pješačiti na Sljeme.

Tijekom godina često se spominjala mogućnost financiranja projekta novcem Europske unije. Međutim, to dosad nije bilo moguće jer se žičara ne navodi kao dio javnog prijevoza u strategijama prometnog razvoja, što je nužno da bi se za projekt mogao povući novac.

Miljenko Sedlar, zamjenik pročelnice Ureda za EU-ove programe i projekte Grada Zagreba, potvrdio nam je da su izmjene počele, ali završetak procesa tek možemo očekivati sredinom iduće godine. Trenutačno je na snazi strategija prometnog razvoja od 2014. do 2020. godine. U tom dokumentu žičara nije uopće navedena. Stoga se ona smatra turističkim objektom, a ne dijelom javnog prijevoza.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

“Pokušali smo s pomoćnicima u ministarstvu prometa dogovoriti da se na neki način žičara uvrsti u sferu prihvatljivosti. Pokušali smo da to bude kroz sigurnost i povećanje sigurnosti prometa na cestama. U tom slučaju morali biste zatvoriti cestu koja ide preko Sljemena. Znači, ona bi mogla postati servisna cesta, ali tada bi žičara morala zaista biti u funkciji prijevoza putnika i morala bi ići s jedne strane Medvednice na drugu. Ali onda imate strategiju prometnog razvoja koja je uopće ne prepoznaje i imate ministarstvo koje ne želi zatvoriti cestu preko Sljemena”, kaže Sedlar.

Druga varijanta financiranja tiče se financiranja kroz specifične turističke ciljeve. Tada bi bilo potrebno napraviti master plan razvoja Medvednice.

“To je ništa drugo nego razvoj svih sadržaja u određenom vremenskom roku koji se potencijalno planiraju na Medvednici, a u sklopu Medvednice kao zaštićenog područja. Znači, što mi želimo gore od turističkih projekata: hoćemo li povećavati broj hotela, hoćemo li povećavati broj drugih smještaja, kakvu turističku ponudu gore još mislimo raditi? Taj jedan dokument trebao bi pokazati koliko se toga gore može napraviti u okviru koji to dopušta zaštićeno područje”, napominje Sedlar.

‘Mogla se urediti stara žičara’

Bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš istaknula je da postoje svi prostorno-planski preduvjeti potrebni za početak gradnje. Napravljena je procjena utjecaja na okoliš i ostali potrebni dokumenti.

“Stara je žičara mogla biti remontirana i raditi takva kakva jest. To je dosta nedokučivo. To je baš politička odluka. Mogla se obnoviti i nastaviti djelomično raditi, poslije se mogla urediti donja stanica i produljiti gornja trasa kad bi se imalo dovoljno novca”, smatra Mrak-Taritaš. Inače, obnovu žičare podržavala je i Javna ustanova Park prirode Medvednica. Osim što je “atrakcija sama po sebi”, ona je i pomoć u kriznim situacijama.

“Žičara je ponekad i jedina komunikacija s vršnom zonom u slučaju zatvaranja ceste. U 2014. Park je zadesilo devet olujnih nevremena zbog čega se događalo da je bio nedostupan nekoliko dana. S funkcionalnom žičarom taj bi problem bio uklonjen”, doznali smo u Parku prirode.

Izrađene su studije, dokumenti, planovi, ishođene su dozvole, a sve stoji…

Podsjetimo, žičara je zatvorena 2007. zbog kvara na elektromotoru, a tehničkim pregledom je utvrđeno da bi popravak bio skup i neisplativ. Od tada su se mogla čuti razna obećanja i najave o početku gradnje. Međutim, svaki taj početak bi se odgodio za nekoliko mjeseci uz objašnjenje kako nedostaju određeni dokumenti.

I tako već deset godina. No 2009. se prvi puta zaista krenulo u prikupljanje dokumenata za početak gradnje. Među prvima je bila objavljena studija o utjecaju na okoliš. Iste godine mediji su najavljivali da će se nova žičara sagraditi za dvije godine, a da će projekt obnove stajati 20 milijuna eura.

Ponovno, radovi su odgođeni. Godine 2012. mediji spominju da su Grad i Zagrebački holding pripremili idejno rješenje za obnovu i dogradnju žičare. Rečeno je i da su u tijeku pripreme tehničke dokumentacije, rješenje imovinsko-pravnih odnosa i ishođenje lokacijske dozvole. Predviđalo se kako će realizacija trajati najdulje tri godine.

U svibnju 2014. Hrvatski sabor odobrava Prostorni plan Medvednice čime su stvoreni svi preduvjeti za realizaciju projekta. Iste godine, govori se o produživanju trase nove žičare koja bi trebala ići od Zagreba preko Medvednice do Bistre. Sljedeće godine, 2015. prihvaćen je Urbanistički plan uređenja Gračani – Dolje. Njime je određena gradnja početne stanice ispod koje bi trebala biti garaža.

Početkom prošle godine gradonačelnik Bandić najavio je početak gradnje žičare za kraj godine ili početak 2017. Radove je najavio nakon zimskih blagdana, a umjesto njih u veljači je objavljen natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta.