StoryEditor

Soundbrenner Core i Mui

Autor:
Tekst: Silvio Šipušić
12/11/2018 u 20:09 h
Gadget - Mui
Gadget - Mui

Soundbrenner Core višenamjenski je sat osmišljen za glazbenike. Funkcijama poput taktilnog metronoma, magnetskog ugađanja te mjerača decibela, Core pomaže da svaki vaš nastup bude što bolji. S pomoću vibracijskog motora sedam puta jačeg od svakodnevnog telefona, taktilni metronom precizno otkucava ritam koji želite pratiti. Prije izvođenja Core asistira pri ugađanju žičanih instrumenata.

Jednostavno ga odvojite od remena sata i postavite na vijke instrumenta: precizni Piezo mikrofoni ugrađeni u Core osjećaju vibraciju, analiziraju ton te određuju kako najbolje ugoditi instrumente. Mikrofoni Corea služe i za zaštitu vašeg sluha; mjerač decibela prikazuje trenutačnu jačinu tona, a ako buka postane neprihvatljiva, Core vas automatski obavještava kako biste izbjegli gubitak sluha. Core prikazuje vrijeme, datum i obavijesti s vašeg telefona kako biste ostali u tijeku.

Dva su modela trenutačno na Kickstarteru: Soundbrenner Core i Core Steel, a na tržištu izlaze s cijenom od 159 dolara (1036 kuna) i 229 dolara (1493 kuna).

Mui

Mui je interaktivna drvena ploča stvorena za upravljanje vašim pametnim domom. Dodirom na dasku uključujete zaslon na kojem možete iščitati vrijeme, temperaturu ili poruke, započeti vremenski brojač ili postaviti budilicu. Uslugom IFTTT, Mui možete spojiti na ostale pametne uređaje i online usluge; ujutro provjerite raspored dana na Google Kalendaru, smanjite temperaturu Nest termostata, a nakon burnog dana opustite se i pojačajte glazbu putem Sonos zvučnika.

Tvorac Mui-a osmislio je i razvojni kit, kojim zainteresirani programeri mogu prilagoditi svoje pametne uređaje za rad na Mui. Klasičan i otmjen dizajn odlično se uklapa u svaki dom, a možete odabrati od više varijanti obrađenog drva. Mui je trenutačno na Kickstarteru, a zainteresirani kupci morat će uštedjeti 999 dolara (6512 kuna) dok iščekuju službeni izlazak na tržište.

29. svibanj 2024 11:47