Foto: Pixabay

Jeste li se ikad pitali zašto se štrudla nikad nije radila s bananama? Ako su vas uvjeravali, kao i mene, da takav kolač ne bi bio ukusan, prevarili su se. Ovo je jedan od vrlo uspješnih, slatkih i jednostavnih eksperimenata. Ne iziskuje puno sastojaka, a priprema je također vrlo kratka.

Sve što vam treba za ovu štrudlu su jabuke, banane, ulje, kakao, cimet, šećer, lisnato tijesto i malo dobre volje. Odlično je što količinu sastojaka birate sami: ako više volite jabuke – stavite više jabuka, ako više volite banane – stavite više banana! Ne postoji točan omjer, radite prema svom ukusu.

Foto: Global

Priprema je vrlo jednostavna. Prvo naribate jabuke i pripremite ih u jednu posudu, a u drugu stavite narezane banane (preporuka je rezati na tanke kriške). U posudu za pečenje ulijete ulje i stavite prvi list lisnatog tijesta. Na taj list također doda se malo ulja i na njega se, zbog debljine, stavi još jedan list lisnatog tijesta.

Taj postupak ćete ponavljati prilikom svakog punjenja. Nakon toga, uz rub lisnatog stavite naribane jabuke i posipate sa cimetom i šećerom. Jedna “štrudlica” je gotova čim je zarolate. Zatim u drugi list lisnatog stavite banane i posipate kakaom, također zarolate i ta “štrudlica” je spremna za pećnicu. Postupak ponavljate ovisno o tome koliko štrukli želite napraviti. Nakon toga, stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pečete dok štrudle ne dobiju blago smeđu boju.

Uživajte!

Foto: Iva Dolenc/Global