Foto: Global

Volite li eksperimentirati s okusima? Ako je vaš odgovor ne, probajte napraviti ovaj jednostavni kolač i možda promijenite mišljenje, a ako jeste – što čekate? Recepta se, naravno, nismo sjetili mi, ali zato smo iskoristili čari Instagrama i na genijalnom profilu hungry_mile pronašli odličan način da zadovoljimo svoja nepca. Sastojke u ruke i probudite kuhara/kuharicu u sebi!

Foto: Global

Posao si podijelite na dva dijela – prvo napravite podlogu, a zatim kremu. Maslac otopite na laganoj vatri, pazite da vam ne pocrni. Kada se otopi, koju minutu ga ostavite da se ohladi dok si pripremate perece. Možete ih zdrobiti valjkom ili ako imate blender malo ubrzati postupak. Dodajte usitnjene perece u maslac i jednu žlicu šećera u prahu. Sve skupa dobro promješajte. Uzmite kalup (mi smo koristili promjera 24 cm), stavite papir za pečenje i na njega stavite smjesu za podlogu. Dobro rasporedite smjesu na dno posude i na rubovima podignite da ima oblik košarice. Nemojte pretjerati sa stiskanjem podloge. Nakon što ste završili, stavite u hladnjak da se podloga stisne.

Foto: Global

Kremu pripremate vrlo jednostavno – slatko vrhnje stavite na laganu vatru, da se zagrije do vrenja. Maknete s vatre, dodate čokoladu koju prethodno usitnite na kockice. Nakon nekoliko minuta promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Također ostavite da se ohladi. Budite oprezni s omjerima da ne biste dobili prevodenastu smjesu. Kasnije stavite kremu na podlogu i ostavite da se hladi – čim duže, tim bolje. Mi smo radili u večernjim satima, tako da je ujutro bila spremna za posluživanje. Dekoracija je opcionalna, ali mi nismo uz perece mogli odoljeti jagodama. U slast!

Foto: Global