Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon objave vlastite fotografije bez uređivanja i uljepšavanja, pjevačica Lana Jurčević dovela je prirodni izgled, kojeg se žene često srame i ne žele pokazati, kao glavnu temu razgovora. Svojim pratiteljicama poručila je da prihvate sebe onakve kakve jesu i da se mijenjaju isključivo ako to same žele, a ne zbog drugih. Potaknuta pozitivnim reakcijama, pokrenula je profil Stvarna ja, na kojem žene dijele svoje priče i svoje nesavršenosti, a cilj je međusobno podržavanje. 

Koliko je stvarna Lana na svom profilu?

Netko bi trebao biti sa mnom barem 15 sati dnevno, da vidi stvarno moj život. Moj Instagram je samo dva posto mog života, a jesam li stvarna i autentična tih dva posto? Apsolutno! Život je ipak ono sto se događa van Instagrama i van kontroliranog sadržaja. Moj život je daleko od glamura, haljina, pjevanja, šminke. Kod mene je jako puno stvaranja, rada i “prljavog ispod noktiju”, ako to mogu tako nazvati. 

Jesi li očekivala da će tvoja objava privući toliko pozornosti? 

Iskreno, mislila sam da ću izgubiti pola pratitelja, a ne da će nastati prava mala revolucija i da će pomoći toliko ženama i djevojkama.

S obzirom na to da si pokretačica profila i heštega #stvarnaja, koji je po tebi pravi način za borbu s nezadovoljnim sobom? 

Vrijeme i rad na sebi. Vjerujem da je dokazivanje sebi na drugim područjima ono sto nam daje pravo samopouzdanje. 

Smatraš li da se bliži kraj društvenim pravilima koja se ženama stalno nameću, a tiču se njihovog izgleda i ponašanja?

Uvijek će morati postojati ta težnja da budemo kao netko drugi, da mu se divimo zbog ovoga ili onoga. “Lijepo” po nekim generalnim kriterijima nikad neće postati odbojno, u to sam sigurna. A hoće li ljudi imati više razumijevanja i više prihvaćati svoje i tuđe nesavršenosti? Mislim da da.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tko je prema tebi i iskustvima koje si do sad uočila na profilu najugroženija skupina, kada su u pitanju nesigurnosti?

Koliko mladi, toliko i oni puno stariji se bore s time. Svatko u svojoj fazi života se suočava s novim izazovima na toj razini.

Misliš li da bi ostali influenceri trebali slijediti tvoj primjer i pokazati svojim pratiteljima da nitko nije savršen?

Ako se osjećaju ugodno s tim, apsolutno da.

Pogoršavaju li društvene mreže sliku koju mladi grade o sebi? Ako smo toga svjesni, zašto ih ipak koristimo u sve većoj mjeri? 

Da, ali i sve glasnija je ona druga skupina. I to je odgovornost javnih osoba ili osoba koje imaju neki utjecaj.

Koliko si na početku svoje karijere bila opterećena uspjehom i izgledom. Jesi li bila nesigurna u sebe? 

Ja sam jednostavno znala da je moja karijera, odnosno glazba, moj poziv. Tada sam bila “zelena” i nesvjesna milijun stvari. Samo sam išla za srcem, a najsigurnija sam bila kad sam stala na pozornicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stvarna JA (@stvarnaja)

Postoji li nešto što bi promijenila na sebi? 

Naravno. Pa ima toga, ali nisam nezahvalna. Neke stvari prihvaćam, neke stvari želim da su bolje, ali za njih se treba potruditi, a ne tražiti izgovore. To ću i napraviti. Znoj je uvijek svakome samo donio dobro.