Foto: Pixabay

Dobra vijest za osobe s invaliditetom – na snagu su početkom ožujka ove godine stupile nove izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi, prema kojima se osobna invalidnina više ne smanjuje za ostvarenu plaću u radnom odnosu. Ovim se potezom osobe s invaliditetom više neće morati odricati osobnih invalidnina ako se žele zaposliti, niti će im prihod utjecati na osobnu invalidninu. Također, velika je novost da se od 1. travnja osobne invalidnine povećavaju na čak 1500 kuna s dosadašnjih 1250 kuna.

Podsjetimo, u prošlom broju Globalu pisali smo o tome kako se osobe s invaliditetom moraju odreći invalidnine ako se žele zaposliti. Sad to više nije potrebno, a situaciju dodatno olakšava činjenica da je, prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, svaka tvrtka obvezna zaposliti barem dva posto osoba s invaliditetom od ukupnog broja zaposlenih.

Od 1. travnja osobne invalidnine povećavaju na čak 1500 kuna s dosadašnjih 1250 kuna

Što ove novosti donose za osobe s invaliditetom objašnjava nam Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom (SUMSI).

“Sve dok konačno svi ne razumiju da je sama ideja i svrha osobne invalidnine nešto što ne smije imati veze sa ikakvim socijalnim statusom i da su to potpuno različite stvari, kao i da je to vezano isključivo uz povećane troškove života zbog stupnja invaliditeta, bit će diskriminacije i nezadovoljstva”, navodi Marijon. Dodaje da je “ovo je jedna nijansa na bolje, ali je i dalje nepravedno. Invalidnina po definiciji ne smije imati veze s ikakvim socijalnim statusom, jer to joj je smisao”.

Iz saveza SUMSI jasno kažu što će se dogoditi onim poslodavcima koji ne zadovolje kvotu zaposlenih osoba s invaliditetom. Prema definiciji Zakona, “definirana kvota kreće se od dva do šest posto zaposlenika. U praksi to znači da, ako poslodavac ima 33 zaposlenika, treba zaposliti najmanje dvije osobe s invaliditetom. U suprotnom, poslodavac Zavodu za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju mora mjesečno uplaćivati novčanu naknadu u iznosu od 30 posto minimalne plaće za svaku osobu s invaliditetom koju je bio dužan zaposliti, kako bi ispunio propisanu kvotu”. No i tu postoji problem.

“Ako se osobe s invaliditetom zapošljava samo da bi se dosegla neka brojka, a ne zbog njihovih sposobnosti, onda im se time ne pruža prilika. Naprotiv, uskraćuje im se ostvarivanje mogućnosti u skladu s potencijalima”, stoji na stranici saveza SUMSI.