Foto: Pixabay

Jedan od najboljih motivacijskih alata za svakog radnika zasigurno je povišica. Međutim, ponekad se dogodi da poslodavac ne spominje povećanje plaće te je na zaposleniku da inicira razgovor. Ipak, prije takvog razgovora uvijek je dobro posložiti sve argumente koji bi potvrdili da je povišica zaslužena. Potrebno je napraviti kratku rekapitulaciju vlastitog rada od zadnjeg takvog razgovora i u takav razgovor ući hladne glave i pozitivnog stava, preporučila je marketinška stručnjakinja i pokretačica APM agencije Ana Pia Matijaš.

Racionalni argumenti, a ne emocije

Kvalitetno posloženi argumenti ključ su uspjeha pa je poželjno da zaposlenik napravi kratak osvrt poslovnog uspjeha od kada je počeo raditi i što je sve novo naučio te na koji je način pridonio poslovnom razvoju tvrtke.

“Držite se argumenata, a ne emocija. Pripremite i listu drugih zahtjeva osim veće plaće, kao što su slobodni dani, fleksibilno radno vrijeme i sve ostalo što smatrate važnim”, napomenula je Kristina Ercegović iz udruge Glas poduzetnika. Također, Ercegović je dodala kako je važno da osoba zapamti da su to pregovori, što znači da zaposlenik mora biti spreman i na kompromis.

Ne preporučuje se vođenje razgovora o povišice prije isteka probnog roka

Potrebno je imati ozbiljne i konstruktivne argumente prilikom traženja povišice, a razlozi poput onih da osoba treba veću plaću jer troši puno ili slične razloge osobne prirode bolje je izbjegavati. Poželjno je, a rezultirat će i boljim uspjehom, ako radnik traži točan iznos ili raspon koji očekuje.

“Ako imate ciljani iznos s kojim bi bili zadovoljni svakako ga trebate verbalizirati, jer samim time i poslodavcu dajete okvir u kojem očekujete povećanje, a ako ostavite na volju poslodavcu postoji mogućnost da ćete dobiti povišicu, ali da njome nećete biti zadovoljni i onda ste sami sebi napravili medvjeđu uslugu”, objasnila je Matijaš.

Također, razgovor o povišici ne treba ni požurivati, odnosno ne očekivati da će poslodavac predložiti veću plaću tek nakon nekoliko mjeseci rada. Matijaš je savjetovala da zaposlenik ne vodi razgovor o povećanju plaće prije isteka probnog roka te da pripazi da ne ostavi dojam nezadovoljstva pruženom poslovnom prilikom.

Glavna tema razgovora

Struktura i visina plaće moraju biti objektivni te utemeljena na stvarnim vještinama radnika, radnom iskustvu, a nikako se ne smiju temeljiti na subjektivnim preferencijama.

“Najgora stvar koja se može dogoditi moralu tvrtke je kada produktivan i talentiran zaposlenik otkrije da je bio potplaćen”, spomenula je Ercegović, ali iako je radnik svjestan da zarađuje manje nego što doprinosi razvoju tvrtke nikako nije poželjno da svoju plaću uspoređuje s plaćom drugog radnika te da se to navodi kao jedan od argumenata za povišicu.

Ercegović je također istaknula da radnik pregovorima “prodaje” svoje vrijeme i stručnost za novac i da samim time sastanak mora biti iznimno ravnopravan i dobrovoljan te se obje strane moraju poštivati i uvažavati da bi se postigli rezultati na obostrano zadovoljstvo.

Osim veće plaće, radnik može tražiti i drugačije beneficije poput edukacija, poslovnog auta ili mobitela

“Važno je da u ovakvim razgovorima zaposlenik ima glavnu riječ, da jasno da do znanja da je povećanje plaće glavna tema razgovora, tako da se i nadređeni može pripremiti prije sastanka i ispitati mogućnosti koje može ponuditi”, poručila je Matijaš.

Također, Matijaš je objasnila da se argumenti moraju temeljiti na konkretnim primjerima koji se odnose na posao koji osoba obavlja, a bitno je da osoba ne govori samo da je nešto zaslužila, već da i ukaže na koji je način pomogla tvrtki unaprijediti ponudu i što je pridonijela svojim postignućima.

Osim valjanih argumenata o svojim radnim sposobnostima Ercegović je preporučila i da radnik, ako je moguće, provjeri financijsko stanje tvrtke te položaj tvrtke na tržištu, jer je apsurdno te neefikasno tražiti povećanje plaće ako tvrtka ne posluje dobro, a odabirom pravog trenutka za sastanak radnik si uvećava šanse za dobivanje povišice.

Radnik uvijek ima tri opcije

Iako je zaposlenik prikazao svoje vrijednosti, znanje i vještine te argumentima pokazao da je zaslužio povišicu postoje situacije kada poslodavac odbije ponudu. Matijaš tada sugerira da se zatraži povratna informacija i razlog zašto je povišica odbijena.

“Možda se trebate dodatno razviti u određenim vještinama, tvrtka ne stoji dobro na tržištu ili nešto treće”, istaknula je Matijaš i upozorila da je bitno da osoba pripremi novi plan što i kako dalje učiniti. Odbijanje prijedloga povišice ne znači da poslodavac ne poštuje svog zaposlenika, već da veliku ulogu imaju i ostali situacijski čimbenici.

Ana Pia Matijaš (Foto: Privatna arhiva)

“Upoznajte svoje radno okruženje, istražite kada se rade godišnji budžeti, kakva je politika tvrtke što se tiče povećanja plaća ili možete li osim povećanja plaće dobiti nekakav drugačiji benefit kao što su edukacije, poslovni auto ili mobitel i tome slično”, savjetovala je marketinška stručnjakinja.

Ercegović je napomenula da radnik uvijek ima tri opcije – prihvatiti i nastaviti raditi za tu istu plaću, pronaći novi posao koji će mu omogućiti veću plaću ili pokrenuti nešto svoje pa tu istu plaću zaraditi sam na slobodnom tržištu. Postoji i četvrta opcija koju zaposlenik može odabrati, a to su novi pregovori s novim argumentima nakon nekog vremena.