Foto: Leap Summit

Milenko Pilić iz Bosne i Hercegovine, jedan je od uspješnih mladih ljudi koji su zahvaljujući studentskom angažmanu na konferencijama slična tipa danas vrhunski lideri. Još prije diplome dobio je nekoliko ponuda za posao, a sve ih je odbio je jer je odlučio raditi za sebe. Osnovao je kompaniju HeySucess koja okuplja više od 20.000 mladih iz cijelog svijeta.

“Cilj nam je od generacija mladih napraviti milenijalse, pobjednike koji neće imati problema u traženju posla nakon studija”, rekao je Pilić na LEAP-u koji se održao u Studentskom centru u Zagrebu od 11. do 13. svibnja. Dodao je kako nas diploma ne čini konkuretnima, a one koji vjeruju u to nazvao je izgubljenom generacijom.

Sport ih uči poslu

‘Da bi se poduzetnik okružio dobrim ljudima on sam mora biti vrhunski lider’, rekao je Andreas von der Heydt

“Nikad prije se nije toliko znanja očekivalo od jednog zaposlenika. Nikad prije privatni sektor nije bio toliko agilan. Da bi se poduzetnik okružio dobrim ljudima on sam mora biti vrhunski lider”, rekao je jedan od govornika, Andreas von der Heydt, čovjek koji je radio na visokim položajima u Amazonu i L’Orealu. Svoje je znanje podijelio u knjizi koju je napisao, a sudionicima je otkrio tajnu uspješnosti svakog budućeg lidera. Za Heydta to su inspiracija, vodstvo i ispunjavanje zadataka, osobni rast i razvoj, briga prema sebi i drugima, istraživanje te inoviranje.

Kao i nebrojeno puta, na konferenciji se još jednom potvrdilo da sportaši iskustvo iz sporta prenose na posao. Lada Tedeschi Fiorio, uspješna poslovna žena u Atlantic grupi i polumaratonka, usporedila je svoju unutarnju borbu za vrijeme trke s poslovnim izazovima.

“Uvijek postoje teški trenuci i krize. Nemojte da ih konkurencija primijeti”, poručila je mladima prvog dana konferencije. Sudionicima je poručila i da ih “ostanak unutar vlastite zone komfora neće unaprijediti”. Slično predavanje održala je još jedna snažna žena, Cathy O’Dowd. Ona se prije 21 godine popela na Mount Everest s obje strane i tako je upisana u povijest kao prva žena kojoj je to uspjelo.

“Kao mala nisam voljela timske sportove. Danas bih kao glavnu stvar u svojim planinarskim ekspedicijama istaknula upravo tim”, rekla je O’Dowd.

Nemojte odrasti

Zvijezda konferencije bio je i Lars Silberbauer Andersen, globalni direktor za social media marketing u LEGO-u. Kritizirao je svijet odraslih i mladima poručio kako nikad ne smiju upasti u njihovu zamku u kojoj nedostaje kreativnosti.

“Navršene godine života postale su nepotrebne. Danas je važno koliko kao pojedinac vrijediš i koliko novih stvari možeš donijeti u poslovnu zajednicu. Samo tako ćeš razviti i sebe”, rekao je Lars s velikim entuzijazmom. Inspiriraju ga upravo djeca, za koju kaže da je sretan kada na društvenim mrežama njihovih roditelja ugleda fotografije raznih izvedbi od lego-kockica. Čitateljima Globala Lars je poručio: “Iskoristite sve mogućnosti koje vam život pruža i krenite naprijed!”.