Foto: Kristina Uremović/Global

Mnogi se studenti odluče za povremeni rad uz studij upravo kako bi stekli osnovne radne navike, a ono što im ponekad stoji na tom putu je korištenje mobitela, odnosno pametnih telefona za radnog vremena. Skretanje pozornosti s obavljanja važnih zadataka dovodi do manje produktivnosti. Međutim, u nekim okolnostima povremeno provjeravanje obavijesti na mobitelu može biti itekako korisno.

Utjecaj na produktivnost

Profesor psihologije Christian Montag sa Sveučilišta u Ulmu objašnjava da se zbog stalnih prekida uzrokovanih zvukovnim i svjetlosnim obavijestima na pametnim mobitelima znatno smanjilo učinkovito radno vrijeme. Takva distrakcija štetna je za pojedinca, ali i za njegove kolege u radnom okruženju. Magistrica psihologije Ana Matešić objašnjava da je to posebno problematično pri obavljanju poslova koji zahtijevaju dulje zadržavanje pozornosti.

“S obzirom na to da je kapacitet ljudske pozornosti ograničen, veliki broj informacija koje kontinuirano pristižu smanjuje mogućnost da pozornost usmjerimo na jedan zadatak”, objašnjava Matešić. Jedan od načina suzbijanja nepotrebnih distrakcija krije se u ograničavanju obavijesti na mobitelu, ali ponekad je potrebno napraviti suprotno – predahnuti i odgovoriti na sve poruke. Dokazano je da takav pristup ima pozitivan učinak na produktivnost zaposlenika.

“Studenti koji povremeno koriste mobitel na poslu, u svrhu kraće stanke u kojoj ne razmišljaju o poslu, odnosno u kojoj se opuste i odmore, mogu biti učinkovitiji u obavljanju svojih radnih zadataka”, kaže Matešić.

Naravno, korištenje mobitela ovisi i o vrsti te zahtjevnosti posla. U obzir se mora uzeti i poslovno okruženje.

‘Studenti koji povremeno koriste mobitel na poslu, uzimaju kraće stanke u kojoj ne razmišljaju o poslu, odnosno u kojoj se opuste i odmore, mogu biti učinkovitiji u obavljanju svojih radnih zadataka’, kaže psihologinja Ana Matešić

“Trenutačno radim u prodavaonici odjećom i mobitel mi je uvijek iza u skladištu”, kaže studentica socijalnog rada, Rebeka Mihaljević i dodaje da u hitnim slučajevima smije otići u skladište i obaviti poziv ili odgovoriti na poruke.

“Ne bi bilo primjereno da imam mobitel u džepu i svako malo provjeravam poruke i obavijesti dok me kupci gledaju”, smatra.

Opravdani razlog za otkaz?

Velike svjetske tvrtke ne ustručavaju se otpuštati radnike zbog korištenja mobitela na radnom mjestu. Primjerice, nedavno je bivša Teslina radnica ispričala svoje iskustvo – otkaz zbog korištenja mobitela, a suprug joj je također dobio otkaz zbog neprimjerene objave na Twitteru.

Drugi je primjer otpuštanje radnika jedne britanske tvrtke zbog korištenja Facebooka na radnom mjestu. U oba slučaja radnici nisu bili opomenuti, nego im je odmah uručen otkaz.

S razvojem tehnologije sve je teže definirati povredu radnog odnosa, ali korištenje mobitela u privatne svrhe tijekom radnog vremena definitivno pripada u tu kategoriju. Tako je i u Hrvatskoj. Međutim, ako poslodavci i sumnjaju u svoje zaposlenike, dopušteno im je nadzirati ih samo ako je to utvrđeno internim pravilima, odnosno, ako su zaposlenici o tome obaviješteni.

Sve češći zahtjevi za fleksibilnošću na poslu mnogim zaposlenicima dopuštaju češće korištenje mobitela, ali pravila poslodavaca se i dalje moraju poštivati. Kako se kraći odmori za korištenje mobitela ne bi pretvorili u zabušavanje, potrebna je određena doza samokontrole.

Foto: Pixabay

“Uvidom u to kako se osjećamo i ponašamo, lakše možemo uočiti koja ponašanja su kontraproduktivna i utjecati na njihovu promjenu”, govori Matešić. Stoga je primarno potrebno osvijestiti loše i neproduktivne navike, i to ne samo zbog uspješnijeg obavljanja posla, nego i zbog izbjegavanja sukoba s poslodavcem.

“Nemam ništa protiv korištenja mobitela u razne svrhe, od zabavnih do onih korisnijih. Sve je to u redu ako imaš granice i ako se možeš kontrolirati”, smatra Rebeka. Fleksibilniji pristup korištenju mobitela pozitivno utječe na produktivnost studenata, kaže Matešić.

Uvažavanje radnika

“Omogućavanjem studentima da na radnom mjestu koriste mobitel kako bi obavili važan poziv, odgovorili na važne poruke i riješili privatne obveze koje su im važne, šaljemo poruku da ih uvažavamo kao osobe“, opisuje.

Rebeka podržava odgovornost studenata prema radu i smatra da mobiteli pridonose dekoncentraciji i ometanju. Ipak, dodaje da je dobro da “ako i trebaš nešto provjeriti, uvijek možeš uzeti petominutnu stanku i obaviti poziv ili poslati poruku”.

Dobra komunikacija između poslodavca i studenta, gdje student zna svoja pravila i nastoji ih se pridržavati, najvažniji je aspekt uspješnog poslovnog odnosa. Potpune zabrane korištenja mobitela nisu potrebne, a i teško su izvedive s obzirom na današnju široku upotrebu mobilnih uređaja. Rebeka je dosad imala samo pozitivna iskustva, a za svoje poslodavce kaže kako su najčešće bili korektni.

“Općenito gledajući, uvažavanje privatnog života zaposlenika na poslu povećava njihovu motivaciju, lojalnost prema radnoj organizaciji i radno zadovoljstvo”, zaključuje Matešić.

Otkaz zbog korištenja mobitela u Hrvatskoj?

Jedan rumunjski inženjer dobio je otkaz zbog korištenja mobitela u privatne svrhe na poslu te je zbog toga tužio svoju bivšu tvrtku. Slučaj je došao do Europskog suda za ljudska prava, ali je izgubio parnicu. U presudi je objašnjeno da poslodavac ima pravo provjeriti ispunjavaju li njegovi zaposlenici svoje obveze tijekom radnog vremena. Budući da je Hrvatska ratificirala Europsku konvenciju za ljudska prava, stavovi Europskog suda za ljudska prava bi se trebali primjenjivati i u našem sudstvu. To znači da bismo i u Hrvatskoj sasvim legitimno mogli dobiti otkaz zbog neprimjerenog korištenja mobitela na poslu. No hrvatsko i europsko pravosuđe i dalje nisu dovoljno dobro usklađeni. Sudovi i dalje neke odluke mogu donositi samovoljno.