Foto: Pixabay

Na sam spomen razgovora za posao nitko neće ostati ravnodušan, posebno ako je riječ o mjestu koje zaista želimo, a strah ili barem mala trema prije samog razgovora neizostavan su dio tog procesa. Kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako ostaviti što bolji dojam i barem malo odagnati stres, pitanja su koja stvaraju problem svakome tko se ikad susreo s razgovorima za posao. Iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, CISOK-a, ističu da, kako bi kandidat ostavio dobar dojam na razgovoru za posao, mora se dobro pripremiti za razgovor.

Motivacija i informiranje

“Kandidat bi trebao istražiti sve dostupne informacije o radnom mjestu i poslodavcu te u skladu s tim pripremiti što će od svojih znanja, vještina i iskustava istaknuti na razgovoru. Tako poslodavac osim informacija o kandidatu koje su usko vezane za posao od kandidata dobiva i iskaz motivacije”, poručuju iz CISOK-a. Važno je da kandidat ne ostavi dojam da je nezainteresiran ili nepripremljen za razgovor, kao i da izbjegava odgovaranje na pitanja samo s da ili ne.

“Pojaviti se u dogovoreno vrijeme razgovora, primjereno se odjenuti i ponašati tijekom intervjua još su neke preporuke o kojima treba voditi računa jer se na razgovoru promatra cjelokupni dojam kandidata”, dodaju iz CISOK-a.

Kada govorimo o pitanjima koja se najčešće pojavljuju na razgovorima za posao, to su pitanja kojima se želi doznati najrelevantnije informacije o kandidatu. Iz CISOK-a navode da su ta pitanja vezana uz nekoliko područja – osnovne informacije o kandidatu, uključujući obrazovanje i dosadašnje radno iskustvo, tehnička znanja vezana za sam posao, vještine i iskustva koja su potrebna za obavljanje određenih zadataka, pitanja o nekim osobinama kandidata, načinu rada i reagiranja u određenim okolnostima, na primjer rad pod stresom, u kratkim rokovima ili timski rad.

Pojaviti se u dogovoreno vrijeme, primjereno se odjenuti i ponašati tijekom intervjua još su neke preporuke o kojima treba voditi računa jer se na razgovoru promatra cjelokupni dojam kandidata, govore iz CISOK-a

Na internetskim stranicama često možemo vidjeti različite savjete kako se pripremiti za razgovor za posao, a spominju se i neka trik-pitanja koja se postavljaju kandidatima. Ipak, u CISOK-u smatraju da takva pitanja ne postoje.

“Neka se pitanja kandidatima mogu činiti nevažnima za razgovor, ali u profesionalnom selekcijskom postupku svako pitanje ima svoju namjeru, a time se ispituju kandidatove osobine, motivacija, način reagiranja u nepredviđenim okolnostima”, pojašnjavaju. Što se tiče životopisa, on ne treba nužno biti bogat, smatraju iz CISOK-a. Važno je da je životopis kvalitetno i ciljano napisan i da se prilagođava natječaju za koji se kandidat prijavljuje. Na razgovoru za posao poželjno je da kandidat postavlja pitanja koja ga zanimaju o radnom mjestu i poslodavcu, a koje nije mogao pronaći informirajući se unaprijed.

“Tako pokazuje poslodavcu da je zainteresiran, da želi znati više i da je došao na razgovor kako bi se detaljnije upoznao s radnim mjestom, pokazuje motivaciju za rad kod poslodavca”, kažu iz CISOK-a.

Treba prilagoditi komunikaciju

Iva Popović, voditeljica projekata regrutiranja i selekcije te savjetnica za ljudske resurse grupe Selectio, ističe da prvi dojam počinje i prije nego što kandidat dođe na razgovor pa je za početak važno pažljivo sastaviti svoj životopis i molbu.

“Tijekom razgovora treba obratiti pozornost na vlastitu verbalnu i neverbalnu komunikaciju – dobro je unaprijed uvježbati osnovno predstavljanje, a za razgovora je potrebno aktivno slušati osobu koja vodi razgovor i prilagoditi komunikaciju organizacijskoj kulturi”, ističe Popović i dodaje da su neke kompanije s time u vezi vrlo formalne, dok druge imaju neformalniji odnos s kandidatima već od prvog razgovora.

Za što bolji prvi dojam, kandidat prije svega treba izbjegavati kašnjenje. Popović se slaže da je za dobar prvi dojam važno da kandidat izbjegava napadnu i neprimjerenu odjeću, a dodaje i da bi trebao izbjegavati i “generičke odgovore koje je lako pronaći na internetu i dolazak na razgovor bez osnovne pripreme, kao što je informiranje o kompaniji i poziciji ili priprema vlastitog predstavljanja”.

Foto: Freepik

Kako bi se kandidati pripremili na neka uobičajena pitanja, ona su udaljena svega nekoliko klikova, a ovisno o poziciji i fazi selekcijskog procesa, pitanja mogu obuhvaćati motivaciju, razumijevanje zahtjeva pozicije, tehničko znanje i kompetencije potrebne za obavljanje radnih zadataka. Ipak, i Popović ističe da u kompanijama sa suvremenim i transparentnim procesima selekcijski intervjui neće sadržavati “trik” pitanja.

“Kompaniji će, kao i kandidatu, biti važno iskoristiti razgovor kako bi se što bolje međusobno upoznali, a tu će najkorisnija biti otvorena i iskrena komunikacija”, smatra Popović.

Bogat životopis, smatra Popović, prednost je, ali nikako nije jamstvo najboljeg odabira za kompaniju, a samouvjerenost bez pokrića poslodavcu neće donijeti nikakvu dodanu vrijednost za kompaniju.

“Kandidat sa zdravim samopouzdanjem i iskrenom željom za radom na sebi i daljnjem usavršavanju dugoročno je najbolji odabir za kompaniju, najčešće bolji od vrlo iskusnog kandidata bez motivacije”, smatra Popović

Pripremom protiv stresa

Najbolji način da se kandidat oslobodi stresa i straha od razgovora za posao svakako je dobra priprema, kako informiranjem, tako i pripremom samih odgovora na potencijalna pitanja.

Dobra priprema svakako je pola posla u nošenju sa stresom – potrebno je dobro se informirati i uvježbati predstavljanje u sigurnom okruženju, smatra Iva Popović

“Važno je promisliti koje su ključne točke koje želimo istaknuti, što želimo da poslodavac o nama čuje. Što više informacija imamo, to nam je lakše snaći se u stresnoj situaciji razgovora za posao”, kažu iz CISOK-a, gdje drže radionice u kojima sudionike upoznaju sa situacijom razgovora za posao, kao i radionice o razvoju prezentacijskih i komunikacijskih vještina, osvještavanja vlastitog profesionalnog identiteta, samoprocjene vlastitih potencijala, pisanju životopisa i mnoge druge.

“Dobra priprema je svakako pola posla u nošenju sa stresom – potrebno je dobro se informirati i uvježbati predstavljanje u sigurnom okruženju”, smatra i Popović i dodaje da naše stanje utječe na izvedbu pa je važno dobro se naspavati prije razgovora, unaprijed isplanirati kako ćemo doći do lokacije i uzeti dovoljno vremena kako bismo isključili dodatne izvore stresa.