Foto: PR

Regionalni sajam poslova omogućuje svima koji traže posao da putem Interneta pronađu poslodavce koji im nude niz mogućnosti i zapošljavanje. Sve što je potrebno za prijavu jest Internet, a sajam je aktivan 24 sata osam dana. Ove godine posjetitelji se na natječaj mogu prijaviti od 7. do 14. listopada, stoji na internetskim stranicama sajma.

“Kao i na svakom sajmu, izlagači imaju svoje štandove putem kojih se predstavljaju kroz kreirane sadržaje”, istaknula je Stela Tadin, voditeljica projekta. Posjetitelji na štandovima mogu saznati sve informacije o tvrtki, kulturi tvrtke i benefitima, rekla nam je Tadin. Također, posjetitelji mogu postavljati pitanja vezana uz posao i prijaviti se na otvorene natječaje.

Velika posjećenost iz cijele regije

Sajam se može pohvaliti s velikom posjećenosti iz Hrvatske i cijele regije, a izlagači svoje štandove mogu zakupiti i u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

“Kroz ovih deset godina, od kada održavamo ovakve sajmove, bilježimo preko milijun posjetitelja”, govori voditeljica te naglašava da samo iz Hrvatske bilježe između 80.000 i 150.000 posjetitelja u osam dana trajanja sajma.

Mogućnosti za izlagače su mnogobrojne, a sve ovisi o razini štanda koji zakupe. Zlatni štand donosi najviše mogućnosti dok uz brončani štand izlagači se mogu predstaviti tražiteljima posla i biti prisutni na društvenim mrežama te radio postajama.

Prilika za studente

“Sajam je prikladan za sve skupine, odnosno kandidate, bilo da imaju iskustva ili ne”, pojasnila je Tadin, što daje priliku i studentima da sudjeluju na sajmu. Također, napomenula je i da izlagači traže kandidate za razne pozicije raznih struka.

“Bez obzira imaju li poslodavci trenutno otvoreno radno mjesto koje bi Vam odgovaralo, sajam je idealna prilika da stupite u kontakt sa željenim poslodavcem i vidite koje su Vaše mogućnosti kod istog, pa i da pošaljete otvorenu molbu”, rekla nam je voditeljica. Poručila je svim posjetiteljima sajma da prije početka ažuriraju svoj životopis i stavke koje bi mogle biti ključne prilikom prijave za posao. Istaknula je da je dobra molba također ključna kod prijave, stoga daje savjet da se napravi “predložak koji ćete moći prilagoditi ovisno o otvorenim pozicijama”.

Predložak životopisa ili molbe može se napraviti putem portala MojPosao.net, koji je ujedno i partner ovog projekta.