Foto: Kristina Uremović/Global

Posjetitelji ovogodišnjeg Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji će se 15. put održati u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 15. listopada, a na kampusu Sveučilišta u Rijeci 17. listopada, otkrit će tajne uspješnog prelaska iz sustava visokog obrazovanja na tržište rada.

Zemlja partner jubilarnog 15. Sajma stipendija i visokog obrazovanja bit će Rusija, čija će se vodeća sveučilišta prvi put predstaviti u Hrvatskoj te prezentirati mogućnost studiranja u Rusiji. Posjetitelji Sajma moći će poslušati predavanja i radionice o mogućnostima studiranja u Rusiji, studijskim programima, kao i o stipendijama za studije na ruskom i engleskom jeziku, koja će održati ruski profesori.

Novost ovogodišnjeg Sajma poslovni je panel u kojem će se predstaviti vodeće hrvatske tvrtke poput Rimac automobila, Infobipa, Lukoila i Tele 2, koje će govoriti i o znanjima i vještinama koje poslodavci traže te upoznati mlade s trenutačnim potrebama i prigodama na tržištu rada.

“Sajam je središnji događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu”, ističe Ana Biškup, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja.

Osim predstavnika ruskih sveučilišta, ovogodišnji Sajam predstavit će više od 50 institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja, koje će posjetitelje upoznati sa studijskim programima, programima stipendiranja, kao i sa standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu te tečajevima stranih jezika.

Global je medijski pokrovitelj Sajma stipendija i visokog obrazovanja 2019.