Foto: Privatna arhiva

Ove je akademske godine na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta predstavljen virtualni pomoćnik čija je glavna zadaća odgovarati na studentska pitanja 24 sata na dan. Osoba koja stoji iza ovoga projekta je Lana Balić Matijašević, direktorica startupa Careesme, savjetnica za transformacijske procese u kompanijama povezane s ljudima i tehnologijama, volonterka na projektima vezanim uz kulturu, umjetnost i inovacije mladih i bivša studentica ZŠEM-a.

Inovacija zvana Smarty osmišljena je kao chat box koji se može koristiti neovisno o lokaciji na kojoj su studenti i bez obzira na to kojim mu uređajem pristupaju. Umjesto dugog čekanja pred referadom studenti od Smartyja mogu dobiti odgovore na širok raspon upita za nekoliko sekundi.

Smarty odgovara na sva pitanja za nekoliko sekundi

Na pitanje odakle ideja za inovaciju Balić Matijašević odgovara da joj je zbog projekata u području ljudskih resursa na pamet palo kako bi mogla razviti nešto što će pomoći studentima i istodobno pokrenuti razvojem inovacija na području obrazovanja. Kako bi se podržala tehnološka transformacija studija i korištenje novih tehnologija, Smarty će biti ponuđen i na globalnom tržištu.

Smarty koristi IBM Watson Assistant, uslugu na IBM Cloudu koja pomaže u izgradnji rješenja koja razumiju ljudski govor te koriste strojno učenje u komunikaciji s korisnicima tako što simulira konverzaciju među ljudima.

“Careesmi kao mladoj kompaniji ovo je prva suradnja s IBM-om, koja pruža jedinstvene usluge korisnicima”, objašnjava Balić Matijašević.

“Danas digitalizacija utječe na sve aspekte našega rada pa tako i na način kako učimo, brzi razvoj tehnologije sve više mijenja sektor edukacije stvarajući nove modele učenja i nove načine razmišljanja koji su prilagođeni društvu današnjice”, potvrđuje Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska, koji ujedno smatra da istraživanja i ulaganje u razvoj vještina u skladu s tržištem rada svakako utječu na ekonomski rast i razvoj zemlje.

“Sukladno tomu, Careesma je startup koji izrađuje virtualne asistente za tehničku pomoć ljudima pri obavljanju njihovih aktivnosti. Ako se pravilno koristi, tehnologija može značajno utjecati na kvalitetu života, zbog čega je primarni fokus djelovanja Careesme fuzija čovjeka i stroja”, kaže Balić Matijašević.