FOTO: Marija Edita Feldi/Global

Zagrebački Inovacijski Centar (ZICER) otvorio je vrata i predstavio treću generaciju timova Startup Factory predakceleracijskog programa. To je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba kojeg su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER. Timovi treće generacije će svoje ideje razvijati u sljedećih osam tjedana kroz intenzivnu edukaciju, vodstvo mentora te ZICER-ovu infrastrukturu.

Ovog utorka je predstavljeno 18 timova, od kojih će pet najuspješnijih na velikom finalu u prosincu osvojiti po 160.000 kuna bespovratnih sredstava, a najbolji pitch dodatnih 60.000 kuna. Program je otvorila dr. sc. Olivera Majić, zamjenica i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.

Predstavljeno je 18 timova, od kojih će pet najuspješnijih osvojiti po 160.000 kuna

“Ove godine odlučili smo napraviti još jedan korak ka jačanju zagrebačkog startup poduzetništva – ujedinili smo naša dva najznačajnija startup projekta – Startup Factory predakceleracijski program i međunarodnu konferenciju Zagreb Connect”, istaknula je Majić.

Frane Šesnić, direktor ZICER-a, naglasio je da su tvrtke koje su prošle ovaj program i ostvarile bespovratnu financijsku potporu danas uspješne.

“Ove godine fokusirali smo se na rješenja koja su u skladu s pametnom specijalizacijom koja je nacionalna strategija razvoja Hrvatske. Izabrani timovi nove Startup Factory generacije razvijaju rješenja iz područja financija, pametnog življenja, smart city rješenja i novih tehnologija”, dodao je Šesnić.

Među 18 timova ističe ih se nekoliko, kao što su OmoLab koji radi na alatima koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje djeci s disleksijom, PinUp Doctor (Booking.hr za zdravstvene usluge) i WINGO koji rade na rješenju pametnog stola s ugrađenim grijačima za korištenje na vanjskim terasama.