Foto: Valentina Nedeljko

Iza svakog je uspješnog projekta dobra i kvalitetna podrška, a mnogima je to startup. Iako je upravo podršku teško pronaći, za to se i ove godine pobrinuo Startup Factory Zagreb, program kojem je cilj ima razvitak poduzetništva i ekosustava u sklopu Tehnološkog parka Zagreb.

Cilj im je podržati mlade poduzetnike i njihove ideje, a dio projekta postao je i DiVan na čelu s Matinom Tenžerom, koja je nedavno diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Uz nju tu su još i Zvonimir Todorić, Mihaela Borak i Maroje Sabljić. DiVan je nastao iz ideje da se mladim ljudima ponudi platforma koja pokriva noćni život i druge kulturne manifestacije na jednom mjestu.

“Ovo mi je bila odlična prigoda, osobito u novinarstvu. Više ne moram pretražiti mnoštvo izvora da bih došla do informacije”, ističe Matina. U prosincu prošle godine uz internetsku stranicu lansirana je i mobilna aplikacija koja privlači sve više korisnika. Zahvaljujući trudu i predanosti, ekipa DiVana ušla je u uži krug SFZGB natjecanja i dobila prigodu raditi uz mentorstvo deset tjedana.

Matina navodi da je to odlična prigoda da se DiVan još više poboljša i tako postane broj jedan kada su u pitanju informacije o događajima u Zagrebu.

Trenutačno aktivno rade na automatizaciji sadržaja, što znači da će se sadržaji automatski dodavati na platformu i time će ona uvijek biti pravodobno ažurirana.

“Resurse i mentorstva planiramo iskoristiti za profesionalizaciju same usluge. Želimo napokon steći neki profit i podići sve na višu razinu”, istaknula je Tenžera.