Istraživanje koje je proveo portal danasradim.hr u suradnji s komunikacijskom agencijom EQUESTRIS pokazalo je da je fleksibilnost ključan faktor pri odabiru studentskih poslova. Za zadovoljstvo studentskim poslom najvažnije je da postoji mogućnost dogovora s poslodavcem o slobodnim danima i usklađivanju studentskih obveza, da je plaća primjerena poslu koji obavljaju i da se poštuje dogovoreni rok isplate plaće.

Nađi ideju za studentski posao

Studiranje je odlično vrijeme za mlade da krenu s istraživanjem tržišta rada i svega onog što to tržište donosi. A kako pronaći dobar i dobro plaćen posao?

Portal danasradim.hr, osim oglasa za studentske poslove, nudi na jednom mjestu, pod nazivom Informativka, informacije i savjete o privremenom zapošljavanju studenata. Danas je na tržištu mnogo vrsta studentskih poslova koji su fleksibilni i dopuštaju studentima da uz fakultetske obveze ostvare dodatnu zaradu.

Svi koji žele posao i zabavu istodobno mogu se okušati, na primjer, u poslu voditelja putovanja. To je odličan privremeni posao za sve studente koji imaju dovoljno vremena tijekom vikenda ili ljetnih praznika. Naravno, tu su i fleksibilniji poslovi za one koji traže posao koji mogu raditi kada i koliko žele? Posao vozača Ubera odličan je studentski posao jer se prilagođava svim ostalim studentskim obvezama. Za one koji vole provoditi vrijeme na moru, idealan je posao skipera, a kako postati skiper može se doznati u članku Informativke.

Neki studentski poslovi zahtijevaju više koncentracije ili više kontakta s drugim osobama, dok drugi studentski poslovi traže snalažljivost i kreativnost

Ako pak netko želi plaću i do 10.000 kuna može položiti tečaj za majstora pizze. Što je s onima koji vole društvene mreže? Oni se mogu okušati u community managementu jer takav posao može biti prikladan za studente koji razumiju i vole društvene mreže, ako je riječ o nekom manjem brendu ili kompaniji. Također, na portalu danasradim.hr uskoro će se moći pronaći idealan sezonski posao u turizmu za sezonu 2019. te oglasi za posao na Adventu.

Neki studentski poslovi zahtijevaju više koncentracije ili više kontakta s drugim osobama, dok drugi studentski poslovi traže snalažljivost i kreativnost. Stoga se bez straha treba okušati u različitim studentskim poslovima jer sve što se uz njih može naučiti, jednom može biti jako korisno.

Ocijeni poslodavca

Na portalu danasradim.hr studenti mogu nakon obavljenog studentskog posla i ocijeniti svoje poslodavce kako bi istaknuli sve njegove prednosti i nedostatke, odnosno kako bi pomogli drugim studentima pri traženju studentskog posla. Iako je prema provedenom istraživanju ocjena poslodavca studentima važna, ipak su im važniji podaci o satnici, opis posla te informacija o lokaciji, a sve to možeš pronaći na portalu danasradim.hr.

S portala pozivaju sve zainteresirane studente da se registriraju i krenu tražiti studentski posao koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Global je medijski pokrovitelj istraživanja koje je proveo portal danasradim.hr