FOTO: Pixabay

Dugo je, ne samo u Hrvatskoj nego u svijetu, poslovni svijet bio je većinom muški. Posljednjih se tridesetak godina to bitno mijenja i sve je više žena u poduzetništvu, ističe Jadranka Boban Pejić, vlasnica tvrtke Biovega i jedna od sudionica konferencije Leap Women, održane 30. studenoga 2019. u Kongresnom centru FORUM. Dodaje da, kao i svagdje u svijetu, i u nas postoji dio poslovne zajednice koji to podržava kao i dio koji još smatra da ženama u poduzetništvu baš i nije mjesto.

“Patrijarhalni obrasci i primitivizam dio su svakog društva, pa je to i sastavni dio nekih obrazaca u hrvatskom društvu. Ipak, za ženu koja vjeruje u sebe i zna što želi te koja ima podršku svoje obitelji, takvi obrasci nisu velika prepreka, ali znaju nepotrebno uzimati energiju”, smatra Boban Pejić.

Balansiranje obveza

Najveći problem koji se javlja među poduzetnicama, prema Boban Pejić, pokušaj je balansiranja između obiteljskog života i poslovnih obveza jer se od žena u najvećoj mjeri očekuje da se brinu o kući i o djeci, pri čemu ističe važnost i razumijevanje partnera.

“Zahvaljujući kvalitetnim i otvorenim muškarcima to se stanje mijenja – svjestan muškarac ravnopravan je partner koji dijeli sve izazove svakodnevice sa svojom partnericom. Stoga je za mlade žene važno da od početka traže partnera, a ne princa na bijelom konju”, poručuje. Kako bi uspjela, smatra Boban Pejić, žena mora ostati vjerna sebi, raditi ono što je upotpunjava i što joj donosi radost, a ističe da je uspjeh stvar unutrašnjeg osjećaja, a ne vanjskih pokazatelja.

‘Imamo visoko obrazovane i iznimno sposobne žene s vještinama potrebnim za liderstvo budućnosti. Istinski vjerujem da budućnost pripada ženama’, kaže Tanja Džido

“Autentičnost i stalna evolucija te strast u onome što se radi donose taj dobar unutrašnji osjećaj”, ističe Boban Pejić i dodaje da bi se žena trebala okružiti vrsnim ljudima koji ju potiču i da nikad ne smije odustati.

Ženama u poduzetništvu Boban Pejić predviđa svijetlu budućnost i navodi da su žene pokretači brojnih pozitivnih promjena.

Da su žene napravile veliki iskorak u poduzetništvu i u poslovnom svijetu te da je sve više poduzetnica, kao i žena na upravljačkim položajima, smatra i Tanja Džido, specijalistica digitalnog marketinga, poduzetnica i osnivačica portala Shhhefica.

Manje prigoda za napredovanje

“Mnogo je prostora za napredak, ali se vide pomaci iz godine u godinu i vidi se da je u našem društvu sve više pozitivnih primjera koje nadolazeće generacije mladih žena mogu slijediti”, ističe Džido i dodaje da ipak, u usporedbi s muškarcima, žene u poduzetništvu dobivaju manje investicija, a one u korporativnom svijetu imaju manje prigoda za napredovanje.

Osim što dobivaju više prigoda, Džido smatra da muškarci imaju i više podrške u društvu za ulazak u poduzetništvo.

‘Trebamo biti ponosne što smo žene jer je ovo je najbolje doba za žensko poduzetništvo’, zaključuje Džido

“Žene često nailaze na osude ako su previše posvećene karijeri, osobito ako se nisu ostvarile kao majke. S druge strane, ni mi same sebi ne olakšavamo ulazak u poduzetništvo time što ne vjerujemo dovoljno u svoje sposobnosti”, ističe Džido i dodaje da, iako bi voljela reći da su muškarci i žene jednaki, u nas je to još ipak samo na papiru. Kako bi žene u poduzetništvu bile uspješnije, Džido smatra da prije svega trebaju početi od sebe.

“Trebamo biti sigurnije u sebe, surađivati s drugim ženama i odlučnije se boriti za svoje mjesto u poslovnom svijetu”.

Smatra da se žene često podcjenjuju i ne vide svoju vrijednost, pa tako i u poduzetništvu podcijene svoje proizvode i usluge. Samim time to isto naprave i njihovi klijenti čime se pokreće “začarani krug nezadovoljstva”. Mladim ženama Džido poručuje da prestanu preispitivati svoje sposobnosti, pokušavati napraviti savršen plan i predvidjeti svaki detalj te da samo krenu.

“Ono najljepše u poduzetništvu jest to da se najbolje stvari događaju potpuno neplanirano. Primjerice, odete bez očekivanja na neko događanje, tamo upoznate potencijalnog poslovnog partnera ili klijenta i vaš se posao može zavrtjeti u potpuno drugom smjeru”, ističe Džido. Također smatra da je doba ženskog poduzetništva u uzletu.

Autokratski način je prošlost

“Imamo visoko obrazovane i iznimno sposobne žene s vještinama potrebnim za liderstvo budućnosti. Istinski vjerujem da budućnost pripada ženama jer imaju najtraženije vještine u poslovnom svijetu, a to su emocionalna inteligencija, kreativnost, empatija, intuicija”, ističe Džido i dodaje da su autokratski načini vođenja prošlost, a da su žene te koje na radna mjesta donose meke vještine koje umjetna inteligencija ne može zamijeniti.

“Trebamo shvatiti vrijednost tih vještina, prestati ih se sramiti, a osobito moramo prestati imitirati muške vještine i stilove vodstva. Trebamo biti ponosne što smo žene jer je ovo je najbolje doba za žensko poduzetništvo”, zaključuje Džido.