Foto: Pixabay

Nebuloza zvana zabrana miješanja različitih razreda na treninzima u školskim sportskim dvoranama dio je dokumenta koji uređuje okolnosti pod kojima dvorane žele koristiti vanjski korisnici. Iako drugi vanjski korisnici smiju dvorane koristiti sat vremena nakon odrađene nastave i vikendom, dokument ističe da nikako ne smije doći do miješanja učenika iz različitih razrednih odjeljenja.

Što će se postići ovom mjerom? Ministarstvo znanosti i obrazovanja moći će reći da je njihova restrikcija spriječila prodiranje bolesti među djecu u školama i školskim dvoranama, dok se ta ista djeca bez problema zajedno igraju po parkovima i igralištima. Jedini očiti razlog propisivanja ove mjere je čuvanje vlastite stražnjice, a djeca će se nastaviti družiti izvan nastavnih aktivnosti, jedino što u ovom slučaju neće napredovati u sportu koji vole.

Ova mjera čini jedino da svakim danom naši novi Dražen Petrović, Tamara Boroš ili Ivano Balić odustanu od sporta

Pogrešno izražavanje, djeca imaju prigodu trenirati sport koji vole, ali samo u slučaju da svako dijete iz 3.B razreda pronađe Michaela Jordana u sebi, njihov razrednik postane Chuck Daly pa bi tako reprezentacija 3.B sa svojim Dream Teamom trenirala, ali i dalje ne bi mogli igrati utakmice protiv reprezentacije 3.A razreda da se ne bi proširio koronavirus.

Dobro je dok je ljeto i dok se neki klubovi mogu krpati na vanjskim igralištima, ali zima je sve bliže i nešto se mora poduzeti da djeca nastave trenirati. Seniori će svoje termine moći osigurati, ali maleni su ti koji ispaštaju. Ova mjera čini jedino da svakim danom naši novi Dražen Petrović, Tamara Boroš ili Ivano Balić odustanu od sporta jer se Ministarstvo, bez ikakvih logičnih razmišljanja, želi zaštititi od toga da virus prodre u škole i dvorane.

Pa kada već svi ondje nose maske i pridržavaju se epidemioloških mjera, neće biti napravljena nikakva šteta ako se bave sportom koji vole. Očito je očuvanost školskih parketa Ministarstvu veća briga, jer ove mjere predugo traju da se može reći da im je bilo koji život važniji od stotine tisuća osnovnoškolske djece.