Foto: Pixabay

Posljednjih se godina stručno osposobljavanje za rad (SOR) čini kao slamka spasa u ozračju opće nezaposlenosti i mora otkaza. Mjera je to kojom se osobe bez radnog iskustva koje su završile školovanje potiče na ulazak na tržište rada. Glavni cilj je stjecanje radnog iskustva u struci.Kao i u svemu, tako i u stručnom osposobljavanju, ima onih koji ga iskoriste da bi stekli nova znanja, iskustva i kompetencije. Tako barem rade oni koji vole svoju struku i žele nastaviti raditi u njoj.

Stručno osposobljavanje trebalo bi biti zadovoljstvo i polaznicima i poslodavcima. Poslodavci ponekad trajno zaposle osobu koja je bila na stručnom. To su idealne situacije kojih, nažalost, nema mnogo. Iako se o tome u javnosti malo govori, postoje situacije kada osoba koja je na stručnom osposobljavanju to iskorištava i dolazi na posao samo da bi dobila zajamčenih 2400 kuna.

Problem često leži u velikim očekivanjima mladih nakon završetka školovanja, misle da savršeno radno mjesto čeka upravo njih. Ali dogodi se i da poslodavci imaju prevelika očekivanja od osoba koje su tek izašle s fakulteta

S druge pak strane gledano, postoje i slučajevi kada poslodavac ne poštuje Ugovor o stručnom osposobljavanju koji se potpisuje prije početka SOR-a, a koji u načelu štiti i polaznika i poslodavca. Ako bilo koja strana ima probleme, najprije mora o tome obavijestiti Hrvatski zavod za zapošljavanje i drugu stranu. Ako se problem nastavi, uz odobrenje HZZ-a može se raskinuti Ugovor. Postavlja se pitanje koliko se ugovora zaista raskine, a koliko zapravo jedna strana šuti i čeka da stručno osposobljavanje završi.

Osoba na stručnom u bilo kojem trenutku može raskinuti ugovor i početi stručno na nekom drugom radnom mjestu, dok ne bude zadovoljna poslodavcem. To bi trebalo ograničiti. Možda nekad problem uopće nije u poslodavcu, nego mlada osoba ima nerealnu sliku poslovnog svijeta koju nikako ne može ostvariti, pa krivnju svaljuje na poslodavce. Problem često leži u velikim očekivanjima mladih nakon završetka školovanja, misle da savršeno radno mjesto čeka upravo njih. Ali dogodi se i da poslodavci imaju prevelika očekivanja od osoba koje su tek izašle s fakulteta i nisu imale gdje steći pravo radno iskustvo. Treba biti realan i sagledati situaciju iz šire perspektive.

Prema svemu sudeći, trebala bi postojati bolja regulacija, bolje napisani ugovori, neki učinkovitiji način kako zaštititi i polaznike stručnog osposobljavanja i poslodavce. Jer ovako kako je sad, izgleda kao da i jedni i drugi imaju probleme koji ni ne pokušavaju riješiti nego se samo žale.