Foto: Promo

Prijave za natjecateljski dio programa Star Film Festa još su uvijek otvorene. Kao i svake godine do sada, ekipu Star Film Festa očekuje nimalo lak zadatak – odabrati najbolje filmove za natjecateljski dio programa festivala. Zbog trenutne situacije u svijetu rok za prijavu produžuje se do 30. svibnja.

Prijaviti se može putem službene stranice festivala: Prijava ili putem Festhome platforme. Svoj film s popunjenim prijavnim formularom zainteresirani filmaši mogu poslati i poštom. Pravila su jednostavna i dostupna na službenoj stranici. Važno je napomenuti da su natjecatelji stariji od 18 i mlađi od 35 u godini proizvodnje filma. Također je važno da film nije produciran prije 1. siječnja 2018. godine, dakle datum produkcije ne smije biti raniji od dvije godine unazad. Kategorije za koje se može prijaviti film su dokumentarni, igrani, eksperimentalni, animirani i industrijski film. Prijavljeni film za natjecateljski dio programa ne bi trebao biti duži od 25 minuta.

Star Film Fest predstavlja izvršnu odskočnu dasku i polazišnu točku za karijere mladih filmaša. Također, ugošćuje produktivne, stasale filmaše stavljajući kvalitetu filma u centar pozornosti. Iz godine u godine okuplja zainteresiranu kino publiku te privlači stvaraoce filma iz cijelog svijeta.