Foto: Pixabay

Prvi međunarodni pandemsko-samoizolacijski festival kratkih filmova, Corona Short Film Festival, poziva sve filmaše da pokažu svoju krativnost i do 25. travnja snime kratki film u trajanju do pet minuta.

Na službenoj stranici poručuju da je za sve profesionalce i filmske entuzijaste, koji zbog mjera izolacije imaju slobodnog vremena, ovaj natječaj odličan izazov. Filmovi koji prođu selekciju prikazivat će se početkom svibnja na službenoj stranici Corona Short Film Festivala. Natjecat će se za Veliku nagradu žirija, a zahvaljujući sponzorima pobjednik će osvojiti 1500 eura, dok 500 eura odlazi dobitniku Nagrade publike, odnosno filmu koji osvoji najviše online glasova publike.

Na realizaciji festivala volonterski rade filmski profesionalci koji ovo rade iz ljubavi prema filmu te bez profita. Za međunarodnu prodaju i distribuciju pobjedničkih filmova pobrinut će se “Interfilm Berlin”.

Gledanje filmova neće se naplaćivati već organizatori pozivaju gledatelje na donaciju organizaciji “Liječnici bez granica”.