Prerada Disneyjevog filma iz 1998. godine o legendarnoj kineskoj ratnici koja se maskirana u muškarca bori za svoju zemlju, Mulan, ostvario je slab početak prikazivanja u Kini, prenosi Hina. 

Za razliku od Nolanovog Teneta, koji broji ukupan prihod od 29,8 milijuna dolara, Mulan broji 23,2 milijuna za vikend prikazivanje. Produkcija filma koji je trebao privući veliki broj na ovom tržištu iznosila je 200 milijuna dolara. Pandemija koronavirusa poharala je filmsku industriju tako da je otprilike 90 posto kina u Kini otvoreno, ali su ograničena na pola kapaciteta, piše CNN.

Dobio je različite kritike stručnjaka i gledatelja zbog kontroverze prožete kroz film. Kako piše The New York Times, kružile su glasine da je Disney za glavnu junakinju stavio glumicu bijele rase. Kineski mediji nisu prenosili nikakve informacije o novom filmu jer je to zabranila kineska vlast upravo zbog podrške koju je zvijezda filma uputila hongkonškoj policiji. Sniman je i u kineskoj pokrajini Xinjiang gdje su ujgurski muslimani zatočeni u logorima. Pokrenut je i trend #BoycottMulan zbog borbe za ljudska prava. Disneyeva glavna financijska direktorica Christine M. McCarthy rekla je da su sve scene primarne glumačke postave snimljene na Novom Zelandu, a tek poneke kulise u Kini da bi se prikazali jedinstveni krajolici i zemljopis tog povijesnog razdoblja.

Na međunarodnoj razini film je od prikazivanja zaradio 37,6 milijuna dolara, a gledanje Mulana dostupno je na Disneyjevim platformama u SAD-u i drugim državama na Disney+ streaming kanalima.