Foto: Promo

“Ovaj eksperiment odličan je način za vraćanje publike u hrvatska kina”, riječi su kojima je Vid Juračić, tvorac popularne “Kvart priče”, nakon premijere za novinare opisao dugometražni film “Ideš? Idem!”, zabavnu komediju koju potpisuje redatelj Ljubo Zdjelarević. Na filmskom platnu ovaj je projekt okupio neke od najpopularnijih YouTubera regije te glumca Zijada Gračića, kojeg su glumci istaknuli kao veliku profesionalnu podršku.

Očekujte neočekivano

Što sve može poći po zlu kada se ekipa s tuluma zaputi na neplanirano avanturističko putovanje u Istanbul, samo s ruksakom na leđima, u kombiju koji voli otkazati poslušnost? Film u kojem možete očekivati neočekivano, kako kažu, neviđen je i nekonvencionalan projekt domaće produkcije koji planira približiti mlađu publiku hrvatskom filmu.

Foto: Promo

“Postoji određena stigma na hrvatskome filmu i vjerovanje da nije dovoljno dobar. Mnogi mladi unaprijed zaključuju da im se ne isplati gledati ga i odustaju od kina”, istaknuo je Vid. Osim Vida, u filmu se pojavljuju i druga poznata regionalna i hrvatska imena – Veronika Rosandić, Fran Lauš, Nika Ilčić, Kaja Kočevar (Kaya Solo), Bogdan Ilić (Baka Prase), Amel Družanović (Meca Cazin) i Nenad Krstić (Tony TCTN).

Glumačka ekipa filma “Ideš? Idem!” ima velika očekivanja te se nada značajnom odazivu publike.

Bez puno ponavljanja

“Najava na YouTubeu je odlično prošla i nadam se da će publika to prepoznati. Svi smo se zaista potrudili i dali sebe u ovo”, rekla nam je Nika Ilčić, jedna od glumica u filmu. Također, osvrnuli su se i na inovativan način izvedbe filma. Iako je sniman prema scenariju Nikoline Bogdanović, ideja je bila prikazati likove što autentičnije. Fran Lauš, koji u filmu glumi Veronikinog dečka koji ju ostavlja, opisao je svoje iskustvo sa snimanja scena koje zbog što uvjerljivijeg prikaza nisu puno ponavljali.

“I produkcija je shvatila da nije dobro puno puta ponavljati scene. Nisu htjeli da previše uvježbavamo uloge kako ne bi ispalo ‘robotski’, već su nas pustili da što više improviziramo”, rekao nam je Fran.

Foto: Promo

“To je ujedno bio i glavni izazov s kojim smo se susreli na snimanjima. Kao glumci amateri nismo u potpunosti bili spremni na ono što nas čeka na setu. Nakon dva sata plakanja izuzetno je teško glumiti sreću i obrnuto, stoga mogu reći da nas je to poprilično potrošilo”, nadovezala se Veronika Rosandić.

Film je u produkciji Kinoteke i distribuciji 2i Filma, prikazan je premijerno i u Sarajevu, a u publika u Hrvatskoj moći će ga pogledati već od od 5. prosinca.