Foto: Pixabay

Kino Tuškanac otvorilo je u ponedjeljak svoja vrata nakon dvomjesečne pauze. Prvi film koji se prikazao nakon prisilne stanke je biografski film “Skriveni život”, scenarista i redatelja Terrencea Malicka, koji govori o tragičnoj sudbini austrijskog seljaka koji je prkosio nacističkom režimu.

U ponudi su i filmovi “Mlijeko”, “Portret djevojke u plamenu”, “Jadnici”, “Zviždači” i “Djelo bez autora”. Za petak je najavljena projekcija popularnog domaćeg nezavisnog filma “Zagrebački ekvinocij”, a za vikend će se prikazivati filmovi koji su ostvarili nominacije za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar – “Jojo Rabbit”, “1917” i “Male žene”.

Kino će nastaviti online retrospektivu švedskog redatelja Ingmara Bergmana. Svaki dan u 20 sati objavljen je jedan od njegovih filmova i dostupan je sljedeća 24 sata.

Prikazivanje filmova u kinu održat će se sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoga je smanjen broj ulaznica radi lakšeg držanja razmaka, osigurana su sredstva za dezinfekciju i prostorija se nakon projekcije filma provjetrava. Posjetiteljima je preporučeno da karte kupuju online, beskontaktnim putem, da prije izlaska iz kuće mjere tjelesnu temperaturu te da dolaze s maskama. Sukladno navedenim mjerama rade i Kino Kinoteka i Kino Metropolis.