Foto: Freepik

Hrvatski psihološki triler “F20” u režiji Arsena Antona Ostojića i neovisnoj produkciji Filmosaurus Rexa, kojeg čine Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić, osvojio je Nagradu za najbolji dugometražni igrani film na četvrtom Southern Cone International Film festivalu u Čileu, prenosi Hina.

Na festival, koji se održao u drugoj polovici svibnja u gradu Valparaiso, bilo je prijavljeno više od 800 filmova, a F20 odnio je pobjedu u kategoriji za najbolji dugometražni igrani film.

Ovo priznanje već je sedmo veliko međunarodno priznanje za F20 u posljednjih dva i pol mjeseca. Montažer filma Dubravko Slunjski nagrađen je nagradom za najboljeg montažera na 10. Dada Saheb Shalke međunarodnom filmskom festivalu u Delhiju u Indiji, koji se održao koncem travnja, prenosi Večernji.hr. Film je u međuvremenu ušao u još nekoliko službenih sekcija na festivalima u SAD-u i Španjolskoj.

Psihološki triler neobičnog naslova F20, jedan je od rijetkih žanrovskih filmova u hrvatskoj kinematografiji, prenosi Jutarnji.

Radnja filma prati priču o studentici Martini (Romina Tonković) koja ljeto provodi radeći kao dostavljačica u maloj pizzeriji svog oca (Mladen Vulić). Dostavljajući pizze Martina upoznaje povučenog mladića Filipa (Filip Mayer), koji svoje dane provodi igrajući igrice. Martina mašta o odlasku na Zrće sa svojom prijateljicom Irenom (Lana Ujević), a nakon što joj otac taj odlazak zabrani, ona odluči ukrasti novce i pobjeći na Zrće s Filipom.