Foto: Pixabay

Bez obzira na činjenicu što kina ne rade, gledatelji i dalje mogu uživati u različitim filmovima. Kino Tuškanac tako u suradnji s online servisom MUBI svojoj publici nudi tri mjeseca besplatne usluge na toj stranici.

“Iako se nadamo da izolacija neće trajati toliko dugo, ovo je jedinstvena prilika u kojoj gledatelji mogu pomoći i sebi i drugima izolacijom i gledanjem filmova” rekao je Marko Rojnić, voditelj Filmskog programa kina Tuškanac, a prenosi Hina.

Platforma MUBI svakodnevno nudi 30 filmova, od antologijskih klasika pa do neovisnih suvremenih filmova, a također se mogu naći i razne intervjui, kritike i zanimljivosti iz svijeta filma. Posebnost platforme se krije u tome što se svakoga dana objavljuje jedan novi film koji je dostupan za gledanje cijeli mjesec pa korisnici imaju mogućnost birati između 30 filmova koje mogu pogledati bilo kada u roku od mjesec dana.

Posjetitelji kina Tuškanac moći će pristupiti MUBI-ju preko linka koji će dobiti putem newslettera. Za registraciju su potrebni podaci o kreditnoj kartici koja se prva tri mjeseca neće teretiti. Rojnić je kazao kako je to potrebno kako bi se spriječilo otvaranje lažnih korisničkih računa.

Registraciju je moguće otkazati u bilo kojem trenutku bez ikakve naknade. Gledateljima koji odluče ostati na platformi nakon isteka roka automatski će se aktivirati standardno MUBI članstvo. Iz kina Tuškanac će svim članovima poslati obavijest nekoliko dana prije isteka tromjesečnog roka kako bi mogli otkazati svoju registraciju.

Kao i ostala kina u Hrvatskoj, i kino Tuškanac je zatvorilo svoja vrata zbog mjera zaštita od koronavirusa. Osim toga, kino je stradalo u nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu pa će se, prije nego što ponovno postane dostupno svim gledateljima, trebati izvršiti nekoliko popravaka kako bi zgrada kina dobila dozvolu za uporabu.