Foto: YouTube screenshot

Srpski glumac Nikola Đuričko, koji se krajem prošle godine preselio u Los Angeles, otkrio je da je dobio ulogu u popularnoj seriji “Stranger Things” koja se prikazuje na američkom streaming servisu, Netflix.

“Ne smijem ništa otkrivati, nikakve detalje jer sam pod teškim ugovorom, ali mogu se pohvaliti da radim u seriji. Ne smijem ni rođenoj majci pričati ništa više od ovoga. Uloga je pristojna, srednja je, nije najmanja na svijetu, nije ni ogromna”, ispričao je glumac tijekom gostovanja u srpskom podcastu Agelast. Dodao je kako je zadovoljan ulogom jer odgovara njemu i njegovom senzibilitetu.

Đuričko je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca koji je odigrao brojne zapažene uloge, pa tako i u serijama “Senke nad Balkanom”, “Vratiće se rode” te filmu “Mrtav ladan”. Svoju međunarodnu karijeru, Đuričko je počeo graditi već 2011. godine kada je glumio u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”, a pojavio se i u američkom filmu “Svjetski rat Z” te seriji “Legends”.

Podsjetimo, “Stranger Things” je znanstveno fantastična serija čija se radnja odvija u zamišljenom gradiću Hawkins u Indiani tijekom osamdesetih godina 20. stoljeća, a koja prati skupinu djece i njihove obitelji u otkrivanju i rješavanju misterija. Serija je imala svoju premijeru 2016. godine te su dosad prikazane tri sezone. U rujnu 2019. godine najavljena je četvrta sezona. Radi se o jednoj od najpopularnijih Netflixovih serija, čiji su autori Matt i Ross Duffer, a koju je prošle godine gledalo više od 60 milijuna ljudi.