Foto: Screenshot YouTube

Glumac Robert Forster preminuo je u petak, u 79. godini života, upravo na dan premijere filma El Camino: A Breaking Bad Movie na Netflixu. Strani mediji prenose kako je holivudski glumac preminuo zbog karcinoma mozga u obiteljskom domu u Los Angelesu, ostavivši iza sebe bogatu karijeru punu različitih uloga.

Forster je prepoznatljiv po mnogobrojnim sporednim ulogama u preko 100 filmova i TV serija. Najpoznatiji po svojim sporednim ulogama u filmu Haskella Wexlera Medium Cool (1969.) te u filmu poznatog redatelja Quentina Tarantina Jackie Brown (1997.), zbog kojeg je zaradio i nominaciju za filmsku nagradu Oscar u kategoriji za najbolju sporednu ulogu.

Filmsku karijeru započeo je sasvim slučajno šezdesetih godina prošlog stoljeća, po završetku fakulteta. Tijekom studiranja je bio vrlo aktivni član dramske grupe te se ipak odlučio baviti glumom, a ne prvotnom strukom. Prepoznat je u sporednim ulogama koje je imao u filmovima London Has Fallen (2016), Reflections in a Golden Eye (1967.) i The Stalking Moon (1968.).

Sedamdesetih i osamdesetih, Forster je većinom glumio u filmovima B produkcije. Ostvario je glavne uloge u kultnim filmovima kao što su Alligator (1980.), Vigilante (1983.), The Delta Force (1986.) i The Banker (1989.). Nakon Jackie Brown (1997.), doživio je veći filmski uspjeh te je od tada redovito radio u industriji. Pojavio se i u filmovima Like Mike (2002.), Mullholland Drive (2001.) i Me, Myself & Irene (2000.).

U svojoj dugogodišnjoj glumačkoj karijeri glumio je i u mnogobrojnim TV serijama, a one najpoznatije bile su u serijama Breaking Bad, Twin Peaks te CSI: NY.