Foto: Jan Mastrovic

Da bi približili filmove što široj publici i istovremeno poštovali upute koje stižu zbog novih okolnosti sedmo izdanje Star Film Festa ove će godine unijeti i veliku novost u obliku online održavanja projekcija filmova.

Ove su godine u pripremi dva festivala. Posjetitelji i gosti moći će sami odlučiti žele li svoje kokice pripremiti u vlastitom društvu prijatelja ili susjeda, doma, u vrtu, na terasi ili s ekipom na zajedničkom druženju. Sve informacije o terminima projekcija bit će objavljene na društvenim mrežama. Dvorište kazališta 21 još jednom će poslužiti kao pozornica za večernje projekcije.

Sredinom, točnije 14. kolovoza, započinje prvi Star Gardens koji će se nastaviti 21. kolovoza. Treći Star Gardens predviđen je za 29. kolovoza. Star Gardens, jedinstveno mjesto za sve ljubitelje sedme umjetnosti, nudit će projekcije filmova Kino Kluba Sisak i članova Kino Kluba Sisak kao i nagrađivane filmove autora iz cijelog svijeta pod zvjezdanim nebom na atraktivnim lokacijama uz više od dva sata kino programa. Star Gardens i ove godine je potpuno besplatan, a gledatelje očekuju iznenađenja poput filmskog kviza, nagradne igre i promotivnih poklona.

Star Film Fest 2020. ponudit će posjetiteljima posjet i sudjelovanje u brojnim filmskim radionicama, gdje će se svi moći okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti različite vrste filmova istovremeno stvarajući mjesto gdje će profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, predstavljati svoje projekte i pronaći inspiraciju za nove.

Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film.

Uslijed okolnosti proizašlih iz uvođenja mjera protiv sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19 realizacija ovogodišnjeg programa odvijat će se sukladno preporučenim mjerama epidemioloških službi.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festivala.