Foto: SFF

Posljednji dan Star Film Festa, Kazalište 21 posjetile su i suradnice festivala iz Francuske alijanse, ravnateljica Ida Erceg i Jasenka Butić s kojima je Star Film Fest uspješno koordinirao projekt Prvog najkraćeg frankofonog filma u veljači. Nakon opuštenih trenutaka uslijedila je radionica i predavanje “Kako na Nebu tako i na Star Film Festu” pod vodstvom Srđana Nogića, koju je pratila publika u Kazalištu 21, ali i online publika putem prijenosa uživo. 

Kako se dan pretvorio u večer, tako su se na crvenom tepihu ispred Kazališta 21 počeli okupljati gosti i publika. Festival je unatoč okolnostima zabilježio i više nego značajnu posjećenost.

Održano je dugo iščekivano proglašenje pobjednika, a svi dobitnici su se uključili u program putem video poruka zahvale i oduševljenja zbog ostvarenog uspjeha. Nagradu za najbolji igrani film osvojio je film “Južno voće”, najbolji dokumentarni film  je “Zašto mama vazda plače?”,  najbolji animirani film po odabiru stručnog žirija je Prirodni odabir za najbolju kameru nagrađen je “A Perfect Turn”, a najbolju montažu imala je “Sedra”.

Sljedeća je dodijeljena nagrada za najbolji regionalni film koju je odnjeo “Šerbet”. Selektorice Anja Kavić i  Martina Mladenović dodijelile su svoju nagradu – nagradu selektorica filmu “Traces”, a publika je za svog favorita odabrala film “Quarantine alone or with milk?”. Žiri je također proglasio i najbolje posebno priznanje filmu “Sedra” i posebno priznanje filmu “Outside the Oranges Are Blooming”. 

Gledateljima se obratio i direktor festivala Matija Holjevac koji je izrazio zadovoljstvo svime postignutime.

Projekcija filma Svebora Mihaela Jelića “Zagrebački ekvinocij” privukla je i oduševila publiku. Okupljenima se ispred Star Film Festovog platna na otvorenome obratio i glumac iz filma, Patrik Gregurec koji je imao čast najaviti film svojim sugrađanima. 

Star Film Fest i ove je godine izazvao oduševljenje svih posjetitelja, pomaknuo granice filmskog festivala i nadišao financijske okvire zahvaljujući entuzijazmu mladih ljubitelja filma.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festa.