Foto: SFF

Unatoč svim okolnostima koje su nas zatekle u 2020. godini na ovogodišnji se Star Film Fest prijavilo čak 816 filmova.

Najviše je prijava stiglo iz Španjolske, njih 236, iz Argentine 67, Francuske 63 i 53 iz Hrvatske. Prijave su stigle iz čak 67 zemalja čime su, poručuju iz organizacije, još jednom potvrdili činjenicu da je Star Film Festival globalni igrač, koji privlači autore iz cijelog svijeta objedinjujući na jednom mjestu sukus višegodišnjeg napornog rada čitavog tima koji stvara ovaj festival.

Ove godine unatoč neobičnim i zahtjevnim okolnostima planiraju da festival organizacijski i sadržajno nadmaši sve dosadašnje. Star Film Fest 2020. ponovno će zauzeti prostor u čarobnoj utvrdi Stari Grad kao i u Kazalištu 21. Filmske i fotografske radionice, glazba, popratni programi koji će se zbivati paralelno sa središnjim programom i ove će godine biti šlag na torti cijelog festivala.

Star Film Fest 2020. predstavit će filmove u pet kategorija i to dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Cilj će ostati isti kao i do sada, a to je pružiti priliku gledateljima i autorima da se upoznaju i podjele ideje, projekte te pronađu inspiraciju za nove projekte.