Foto: SFF

Na ovogodišnjem izdanju Star Film Festa osim bogatog i sadržajnog natjecateljskog dijela programa te online programa iz Star film Festa pripremili i nagrađivane dugometražne filmove F20 i Zagrebački ekvinocij. Film F20 moći će se pogledati drugoga festivalskog dana, u petak 4. rujna u 20.15, a Zagrebački ekvinocij u subotu, 5. rujna u isto vrijeme.

F20 najnoviji je film poznatog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, koji je
o svojim vezama sa Siskom već govorio u intervju.

“Riječ je o žanrovskom filmu koji se ne bavi nikakvim standardnim hrvatskim dnevnopolitičkim temama, već prije svega nastoji biti filmski zabavan, iako, iskreno, oslikava jednu prilično ozbiljnu priču. Čak je i dijelom inspiriran stvarnim događajima koji su se dogodili u našoj zemlji. Lako je razumljiv i strancima, pa je vjerojatno i to jedan od razloga, pored svoje kvalitete, što je u zadnjih 4-5 mjeseci osvojio desetak nagrada na međunarodnim filmskim festivalima”, izjavio je Ostojić za Star Film Fest.

Za Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića redatelj o filmu kaže da je “priča šest prijatelja koji utjelovljuju sve one lude priče koje smo svi mi iskusili dok smo se u četiri ujutro pitali kako smo ovdje završili. To je pokušaj da se uhvati specifična atmosfera noćnog života u Zagrebu u razdoblju oko 2015. godine. Mislim da se s filmom mogu poistovjetiti mladi iz drugih dijelova hrvatske a i generalno alternativa koja dolazi iz drugih europskih gradova”.

Ulaz na projekcije je besplatan, a osim spomenutih filmova tu je i popratni programa u vidu radionica, koncerata i izložbi koje se mogu pratiti i online putem službene stranice Star Film Festa.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festivala.