Foto: SFF

Star Film Fest je sinonim za film, zabavu, glazbu, umjetnost općenito, ali i za kreativne i korisne radionice koje savršeno upotpunjuju vruće festivalske dane, stoga je potrebno svoje mjesto na radionicama osigurati na vrijeme.

Drugog festivalskog dana, 4. rujna, održat će se radionica snimanja pod vodstvom snimatelja Filipa Tota. Ovdje će se moći naučiti osnove snimanja kroz otvorenu formu glazbenog spota, upoznati se s korištenjem kamere i osnovnim snimateljskim vještinama. Kako pronaći savršeno svjetlo? Što sve može objektiv? Možete li uhvatiti dobar kadar? Odgovori na ova i sva ostala pitanja moći će se pronaći u 11 sati u Kazalištu 21, ali i online na službenoj stranici. Sve snimljeno bit će moguće montirati već idućeg dana, kada redateljsku palicu preuzima montažerka Sara Gregorić. Radionica počinje u 14:30 u Kazalištu 21 i online.

Foto: SFF

Na radionici “Kako na Nebu tako i na Star Film Festu – Plejade (Vlašići) kroz mitologiju, geografiju, jezik, arhitekturu i geometriju” može se naučiti kako prepoznati geometrijske konstrukcije klastera Plejada i njegovog preslikavanja na Zemlji. Bit će i promatranja zvijezda, a uživat će i ljubitelji povijesti te geografije, ali i oni koji su željni naučiti nešto novo. Voditelj radionice je Srđan Nogić, a održat će se 5. rujna u 18 sati u i oko Kazališta 21. I ova će se radionica moći pratiti online.

Prijaviti se za sudjelovanje na radionicama može putem obrasca, a za sve informacije potrebno je pratiti službene stranice festivala.

Global je medijski pokrovitelj Star Film Festivala.