Foto: Pixabay

Sedmo po redu DriveINkino održat će se u Zagrebu će se 4. i 5. te 11. i 12. svibnja. Po uzoru na američku tradiciju, projekt donosi dašak prošlosti i zaboravljeni način zabave u Zagreb – nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o inovativnom projektu koji spaja sve generacije i popularnu tradiciju gledanja filmova iz automobila.

Poligon se svakog dana otvara od 18.30 sati, dodatni sadržaji počinju u 19 sati, a projekcije filmova u 21 sat. Prvog dana, u subotu, 4. svibnja, DriveINkino otvara film “Black Panther”.

Otvorenje će ove godine biti popraćeno pre-movie partyjem. Od 19 sati na poligonu će posjetitelje zabavljati DJ Avoid. Strani hitovi, dobra atmosfera i još dodatnog sadržaja očekuju vas u subotu na Kockici. Drugi dan prikazuje se poznati domaći film “Osmi povjerenik”.

Foto: Pixabay

Prije projekcije svi kvizoljupci u 19 sati imaju prilike okušati svoje znanje. Ove je godine DriveINkino pripremilo vlastiti kviz na kojem sve zainteresirane očekuju pitanja filmske tematike i općeg znanja, podijeljena u dvije kategorije. Prijaviti se može preko Facebook stranice.

Drugi vikend održavanja, treći dan projekcije filmova, puštat će se Disneyev animirani film “Izbavitelji”. Kako bi što bolje ušli u tematiku subotnje projekcije, prije animiranog filma, za one najmlađe spremni su PlayStation i facepainting.

Posljednjeg dana ovogodišnjeg događaja posjetitelji će moći pogledati film “Ljepotica i zvijer”, a organizacijski tim ove će godine projekt zatvoriti puštanjem lampiona i svirkom benda na poligonu.

Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara na kojem ih posjetitelji mogu gledati iz udobnosti vlastitih automobila, a tom jedinstvenom ugođaju pomaže i projekcija zvuka putem FM frekvencija na radio prijemniku u automobilu. Važno je napomenuti da je ulaz besplatan, a lokacija ostaje ista kao i prethodnih godina – parkiralište i poligon “Kockica” (Cvjetno naselje).

Također, projekt ima izniman kulturni značaj jer nastoji obogatiti kulturno–zabavnu ponudu grada Zagreba tako da se svim građanima pruži mogućnost druženja, zajedništva i upoznavanja.