Foto: YouTube screenshot

Zagrebački glazbeni producent i skladatelj, Rejhan Okanović Regi pokrenuo je izazov “100 pjesama u 100 dana”, kojim će na svom kanalu idućih 100 dana svakodnevno objavljivati po jednu instrumentalnu gitarsku pjesmu koju je sam skladao.

Pravo vrijeme

Regi je prošlog petka na svoj YouTube kanal postavio prvi video kojim je pokrenuo izazov, a svih 100 skladbi nudi na korištenje potpuno besplatno svima koji ih požele za svoje projekte, bilo kao pozadinsku glazbu za YouTube, društvene mreže, jinglove ili za TV reklame. O pokretanju ovog projekta, kaže, razmišlja još od 2013. godine, ali je tek sada došlo pravo vrijeme za njegovo realiziranje.

“Potrebu i želju za projektom dobio sam još 2013., to je bilo veoma stresno životno razdoblje za mene. Suočio sam se sa smrću oca, a i zdravstvenim problemima zbog kojih sam umalo prestao svirati jer su mi se ekstremiteti grčili”, priča nam Regi, koji je ipak svoju ideju proveo u djelo.

“Ipak, kako to biva u životu, ako pošalješ dobru energiju u svemir ona se i vraća”, dodaje Regi i objašnjava da se odlučio projekt pokrenuti upravo sada jer je zatvoren u kućni studio zbog mjera zaštite u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Zaključio sam da je pravo vrijeme da sebi i drugima skratim vrijeme skladanjem i glazbenim radom na pjesmama. Stvaram sebi i drugima nešto vrijedno i iskoristivo, a ne tržim ništa zauzvrat”, navodi Regi, zadovoljan trenutnim razvojem događaja oko njegova YouTube kanala jer je, kaže, njegova namjera prirodna i neusiljena.

‘Ovo je maraton’

“Ne želim od projekta raditi pompu, već sebi i drugima obogatiti vrijeme onime što najbolje znam raditi, stvaranjem glazbe. Svakodnevno dobivam poruke podrške što mi jako puno znači, jer treba izdržati ovaj tempo. Ovo je maraton, a ne sprint”, komentira producent koji si je postavio nekoliko ciljeva za projekt.

“Kako sam si obećao da neću ništa tražiti za sebe, volio bih da ovaj izazov pomogne što više ljudi – poslovno, inspirativno ili na bilo koji drugi način – te da meni pruži dugo traženi mir”, kaže Regi i dodaje kako želi svojoj djeci poslati primjer da za sve vrijedno u životu treba imati strpljenja i volje.

“Ne gledam brojke niti preglede, iako mi je drago primijetiti da rastu. Ultimativno bih volio da u tih 100 dana postanemo kreativna zajednica u kojoj će si svatko uzeti taman onoliko koliko mu srcu treba. Ako to mogu pokrenuti i inspirirati svojom glazbom – već sam sada sretan”, zaključuje Regi.