Sveučilišna smotra zborova Festa Choralis najsvečaniji je i nama najdraži događaj. Svi smo ovdje zajedno – svi zborovi svih sveučilišta i imamo priliku zajedno se družiti, vidjeti kakav je koji zbor, kako je tko napredovao –  ukratko nam je objasnio Borna Nemet koji pjeva u mješovitom zboru Učiteljskog fakulteta “UFOVCI”. Njihov zbor na ovogodišnjoj smotri koja se održala 11. svibnja u punoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda izveo je dvije pjesme, “Ladarke” Emila Cossetta te čuvenu “What a Wonderful World” Louis Armstronga.

Borna, 23-godišnji student Učiteljskog fakulteta u studentskom je zboru četiri godine i opisuje ga kao jednu vrlo opuštenu skupinu studenata koja se “zajedno zabavlja i uživa u glazbi”. Borna objašnjava da se zborovi nalaze i vježbaju tijekom cijele godine, a pripreme za ovaj svečani događaj trajale su dva mjeseca – po mjesec dana za svaku pjesmu, što je zagrebačka publika prepoznala i nagradila glasnim pljeskom.

Festa Choralis je smotra zborova, klapa te vokalnih i glazbenih sastava koja se osmi put održava u Zagrebu. Ove je godine sudjelovalo 15 zborova različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od Medicinskog fakulteta pa sve do Arhitektonskog, koji je bio i suorganizator događaja, te mnogi drugi. Smotra je ostvarena pod pokroviteljstvom rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.