Foto: Lucija Bašić

Puna dvorana pratila je šarolike nastupe natjecatelja koji su kostimima, ritmom i energijom ispunili Boogaloo i pokazali svoje plesne i pjevačke sposobnosti korejskog popa. Naime, 17 skupina natjecalo se na prednatjecanju za odlazak na K-pop World Festival prošle subote, i to za prvo mjesto u dvije skupine, vokalne i plesne.

Nastupe je ocjenjivao četveročlani žiri u kategorijama dikcije, izgovora korejskog, plesa i vokalnih nastupa, a natjecanje je otvorila prošlogodišnja pobjednica prednatjecanja Lucija Beškara.

“Inače ne slušam K-pop, ali mi je ovo bilo super iskustvo i mislim da su svi odradili odličan posao, pjesme su mi ušle u uho, čak ću ih sad početi slušati u slobodno vrijeme i cijeniti cijelu K-pop kulturu”, komentirala je Katarina koja je na natjecanje došla podržati prijateljicu.

Pobjedu vokalne kategorije odnijela je 19-godišnja natjecateljica pod umjetničkim imenom Kim Ivi, a pobjednik plesne kategorije bila je plesna skupina New Dawn. Plesna grupa Pink Moon osvojila je treće mjesto po izboru publike.

Svatko od prijavljenih kandidata donio je dašak atmosfere rasplesanih i energičnih K-pop plesača i pjevača te pokazao kako su interes i konkurencija veliki i na hrvatskim prostorima.

Kim Ivi pjevanjem se bavila u glazbenoj školi, a svojim glasom i  emocijama zadivila je publiku. Dirnula je žiri koji je ostao oduševljen nastupom.

Foto: Lucija Bašić

Plesna grupa New Dawn svojom je energijom i nastupom pokazala sve što je u suštini K-pop. Šarenim kostimima, energičnim pokretima i ritmom oduševili su žiri i publiku. Djevojke iz grupe trenirale su zadnja tri mjeseca, bez prethodnog iskustva u plesu. Željele su se iskazati i pokazati ljubav prema K-popu i catchy pjesmama, koje su ih isprva ‘navukle’ na K-pop, a zatim i na ljubav prema cijeloj subkulturi. Odlučile su se prijaviti na natjecanje jer je jedino takve vrste u Hrvatskoj, a K-pop prate još od osnovne  škole.

“Dok sam na stageu i dok plešem osjećam se potpuno slobodno, a nakon pobjede dojmovi se još nisu slegli. Ta pobjeda nam puno znači jer smo si dokazale da smo dobre i da se sav trud isplatio”, komentirala je članica grupe New Dawn nakon održanog natjecanja.

Pobjednici prednatjecanja sad kreću u online krug glasovanja gdje će publika diljem svijeta ocjenjivati njihove nastupe te, ako pobijede i na tome, odlaze na polufinale u Changwonu gdje se održava svjetsko natjecanje.