Foto: Screenshot/YouTube

Nakon stanke od godinu dana, zagrebački sastav Klinika u siječnju ove godine vratio se na glazbenu scenu s novim, drugim po redu, albumom “EP Rode”. Svoja će dva albuma Klinika Denisa Kataneca odsvirati 27. studenoga prvim nastupom u klubu Attack.

Bend se formirao prije tri godine kao trio u postavi gitara-klarinet-violončelo, kasnije gitara-klarinet-kontrabas. U toj je postavi snimljen prvi album Nikta Zorja, a sastoji se od šest pjesama koje je napisao Denis Katanec, dok su na aranžmanu radili svi članovi benda. Trenutni sastav Klinike čine Karlo Cmrk na basu, Vinko Vujec na bubnjevima, Brane Norac na električnoj gitari te osnivač benda Denis Katanec za akustičnom gitarom.

U novom sastavu bend je snimio album EP Rode, a početkom godine su ga promovirali koncertom u velikom pogonu Tvornice Kulture, nastupom na SeaRock festivalu te nastupom na četrnaestom izdanju INMusic festivala. Nakon ljetnih koncerata i kratke stanke, Klinika ljubiteljima alternativne glazbe priprema svoj prvi koncert u zagrebačkom klubu Attack na kojem će fokus biti promoviranje albuma Rode.