Foto: Privatna arhiva

Mladi kantautor Matej Mudrovčić-Mudri, kao i mnogi njegovi kolege glazbenici, morao je zbog izvanrednog stanja odustati od gaža, ali kreativni ‘kotačići’ nisu mu dali mira pa je snimio novu pjesmu i spot pod nazivom “Pomozi”.

Naime, nedavno je kroz šalu obradio pjesmu Đavola te “Ivonu” pretvorio u “Koronu”. Obradu je prokomentirao i sam Neno Belan, a pjesma je dosad pregledana više od 20.000 puta. Nakon što je svoju publiku nasmijao, kako kaže, došlo je vrijeme za ozbiljnije poruke.

“Pjesma ‘Pomozi’ nastala je u jednu večer. Moja prijateljica Nika Turković stavila je emotivan Instagram story, a ja sam doživio trenutak inspiracije i istu večer napisao pjesmu. U vremenu u kojem se događa mnogo loših stvari odjednom, male stvari postaju velike. Nije potrebno biti superjunak da bi nekome uljepšao dan ili spasio život, i to je temeljna poruka ove pjesme”, kaže Mudri.

Cijela pjesma i spot nastali su u izolaciji. Matej je kod kuće uz pomoć Damjana Šprema snimio sve kadrove spota, akustičnu gitaru i vokal. Električnu gitaru mu je u svom domu odsvirao i snimio ponajbolji mladi gitarist u Hrvatskoj Tin Švegović. Završnu audio obradu napravio je Leo Anđelković, također doma.

“Zato budite produktivni i uljepšajte ove teške dane onima kojima možete. I ostanite doma”, poručio je Mudri.