Foto: YouTube screenshot

Baš kao i Bob Dylan, legendarni rock bend The Rolling Stones nakon osam godina autorske pauze objavio je pjesmu “Living In A Ghost Town”.

Na društvenim su mrežama naveli da je pjesma snimana prije godinu dana u Los Angelesu i Londonu te je dovršena tijekom karantene. Dok Mick Jagger pjeva da se osjeća kao duh u gradu duhova, pjesma neodoljivo podsjeća upravo na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Na iznenađenje obožavatelja, pjesmu su najavili putem društvenih mreža te, svega nekoliko minuta kasnije, premjerno je predstavili u “Beats 1”, emisiji Zanea Lowea. Pjesma ima i videospot, objavljen na službenom YouTube profilu, gdje već broji više od 1.700.000 pregleda.

Formirani 1962. godine, The Rolling Stones su jedan od najpoznatijih bendova 20. stoljeća. Iza sebe imaju bogatu karijeru – snimili su 30 studijskih albuma, odsvirali su više od 2000 koncerata diljem svijeta te su važan dio povijesti popularne glazbe. “Living In A Ghost Town” prva je autorska pjesma popularnog benda nakon singlova “Doom and Gloom” i “One More Shot” iz 2012. godine.