Foto: Youtube

“Tko mi je bio kriv” nova je pjesma grupe Markiz koja uz promjene u zvučnom identitetu donosi i vizualne promjene. Bend iza sebe ima tri studijska albuma i četiri nominacije za Porin, od čeg je tri za najbolji rock album. Novim zvukom bend Markiz obilježava put prema novom, četvrtom albumu.

“Već dugo se zabavljamo s ovom pjesmom, napravili smo nekoliko verzija. Čak smo odustali od ideje da bude dio trećeg albuma jer nismo bili sto posto sigurni kako ju aranžmanski postaviti. Nakon što smo snimili bubanj, bas i gitare, falio nam je još samo taj neki sound koji će to sve skupa povezati”, kaže autor pjesme i član benda Andrej Babić. Babić je radio glazbu, a uz njega tekst potpisuje Krešimir Butković dok produkciju potpisuje Ivan Božanić. Za vizualne novosti pobrinuli su se Nevio Smajić i Mario Borščak.

“S obzirom da nam se svidjela ideja korištenja elektronike, željeli smo napraviti odmak od onoga što smo do sada radili, ali pod uvjetom da se može izvesti uživo. Moram se zahvaliti našem Ivanu Božaniću na strpljenju i pomoći oko sounda. Ne želimo robovati nekom određenom stilu nego aranžman prilagođavati od pjesme do pjesme”, ističe Babić.