Foto: Pixabay

Kultni švedski sastav Abba ponovno će se okupiti iduće godine i objaviti pet novih pjesama, prenosi Independent. Svoj povratak, grupa je najavila još u travnju 2018. godine, kada su se okupili zbog virtualne Abba turneje. Tada su otkrili da su snimili dvije nove pjesme, “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down”, koje su trebale izaći u prosincu iste godine, ali su odgođene.

Četvorka je u međuvremenu snimila još tri pjesme, a sav novi materijal trebao je biti objavljen krajem prošle godine. No, zbog pandemije koronavirusa i tehničkih problema, morali su odgoditi planove. Voditelj Geoff Lloyd, jedan od osnivača podcasta “Reasons To Be Cheerful”, razgovorao je putem Zooma s Björnom Ulvaeusom, koji se nalazi u karanteni na svom otoku u Stockholmskom arhipelagu.

“Obećao mi je da će nova glazba izaći u 2021. godini”, rekao je Lloyd. Bit će to prve Abbine pjesme nakon više od 30 godina. Grupa se raspala 1982. godine, a posljednji studijski album “The Visitors” izdali su godinu prije. Početkom devedesetih izašle su kompilacije s
najvećim hitovima i dotad neobjavljenim pjesmama.

Abba je jedan od najpopularnijih sastava u povijesti glazbe, a njezini članovi bili su Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog i Björn Ulvaeus. Planternu popularnost stekli su nakon pobjede na Eurosongu 1974. godine s pjesmom “Waterloo”.
Druge popularne pjesme bile su “Dancing Queen”, “Fernando”, “The Winner Takes It All” i “Mamma mia”, prema kojoj je nazvan mjuzikl s najpopularnijim hitovima grupe, nastao 1999. godine. Prema mjuziklu je 2008. godine snimljen film “Mamma mia!” s Meryl Streep, Pierceom Brosnanom i Amandom Seyfried u glavnim ulogama.

Prije dvije godine izašao je nastavak filma “Mamma Mia! Here We Go Again”, a producentica Judy Cramer u nedavnom je intervju za Daily Mail priznala da postoji mogućnost i za treći dio.