Foto: Pixabay

U nakladi glazbene knjižare Rockmark objavljen je hrvatski prijevod biografije rock zvijezde Chrisa Cornella, “Total F*cking Godhead”. Autor knjige poznati je glazbeni novinar Corbin Reiff, piše na web stranici glazbene knjižare.

Reiff na 340 stranica opisuje život glazbenika Chrisa Cornella koji je 2017. godine u 53. godini života izvršio samoubojstvo. Detaljno je opisan Cornellov život od odrastanja, okupljanja prvih glazbenih skupina pa sve do formiranja jedne od najpoznatijih rock skupina, Soundgarden. S grupom Soundgarden Cornell je bio u središtu pozornosti 90-ih godina uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains.

Uz angažman u brojnim rock sastavima, Cornell je gradio i svoju samostalnu karijeru u kojoj je bio vrlo uspješan. Prodao je ukupno 14,8 milijuna albuma u cijeloj glazbenoj karijeri. Osim albuma, Cornell je prodao i 300 milijuna audioprijenosa samo na području Sjedinjenih Američkih Država. U svojoj samostalnoj karijeri objavio je četiri studijska albuma – Euphoria Morning, Carry On, Scream te Higher Truth.

Ukupno je 14 puta nominiran za glazbenu nagradu Grammy, a dva puta ju je i osvojio.